Suomi on todella pahassa demokratia kriisissä. Tätä on jatkunut pitkään. Vuoden 1945 jälkeen alkoi maassamme hyvä kehitys, kun kaikki puolueet olivat yhtä mieltä, että suomi pysyy tiukasti puolueettomalla linjalla ja militarismia vastaan. Toimii siis rauhan puolesta ja sotia vastaan.
Maassa oli myös uusitilanne, kun kommunistit tulivat mukaan parlamentaariseen toimintaan. Kommunistinen puolue kun oli ollut kielletty Suomessa aina vuoteen 1945 asti.
SKP ja SKDL olivat vasemmiston johtava voima. Mutta myös Kekkosen johtama keskusta oli vahvasti mukana rakentamassa vahvaa julkistasektoria maahan, joka takaisi palvelut koko kansalle.
Sotapuole kokoomus oli sivussa maan hallituspoliitikasta pitkään aina Kekkosen kuolemaan asti.
Siitä alkoikin sitten suomen kehitys kulkemaan rahavallantahdonmukaisesti. Julkistasektoria on ajettu nyt alaspäin vuodesta 1990 alkaen. Palveluja keskitetään ja yksityistetään markkinavoimien tahdonmukaisesti bisnesvetoisiksi.
Nykyisenmenon mahdollistaa eduskuntavasemmiston politiikka, joka on vastoin heidän omaa kannattajakuntaa eli työtätekevää kansaa.
Aivan eriskummallista on se, että vasemmisto ei kykene yhteiseen politiikkaan. Suomessa on vahva organisaatio työväenliikkeellä edelleen. Sen toiminta vain on pahasti erkaantunut kannattajistaan.
Puolueita on SDP, Vasemmistoliitto ja SKP mm. Mutta myös ay-liike on kokonaisuutena osa työväenliikettä. Jos nämä työväenliikkeen voimat lähtisivät vastarintaa nykyistä uusoikeistolaista politiikkaa vastaan oltaisiin silloin oikealla tiellä ja maassa loppuisi työläisten kurjistaminen.
Mutta myös hyvinvointivaltio palaisi ennalleen ja voisi edelleen kehittyä julkisensektorin voimalla.
Kokoomus ja muu oikeisto edustaa pientä osaa suomen kansasta lähinnä raharikkaita ja muuta osaa porvaristoa. Maatamme siis tällä hetkellä hallitsee vähemmistön riktatuuri. Sen hallussa melkein koko media, jolla se harjoittaa propagandaa pitääkseen yllä valtaansa kansan enemmistöön nähden.
Tuo riktatuuri loppuu melkein heti kun eduskuntavasemmisto irtaantuu tukemasta oikeistoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti