tiistai 9. lokakuuta 2007

Uusi nuorekas työväenliike kasvaa taistelussa

SAK ja demarijohtoinen ay-liike on jättänyt TEHY:n omanonnensa nojaan.

AY-liike on totaalisesti hajalla, jokainen liitto taistelee yksinään ja SAK on siellä jossain.

SAK:n ainut tehtävä on pitää työrauhaa yllä. Näin varmaankin tulee TEHY:n työtaistelussakin lopulta käymään, että SAK tulee valtaeliitin avuksi.

Mihin on kadonnut työväenliikkeen solidaarisuus, jolla vuoden 1945 jälkeen alettiin rakentamaan hyvinvointivaltiota? Työväenliikkeen periaatteisiin kuului, että ollaan yhdessä rintamassa kaikkien työläisten puolesta.

Uusliberalismi on ottanut sdp ja osaksi myös vasemmistoliiton omakseen. Nyt ei ole kollektiivisuutta työväenliikkeessä, vaan henkilöitä, joilla on tavoitteena omaetu.

Jo vuosikymmen ajan jatkuneet säästötoimet ja leikkaukset ovat vieneet resurssit kuntasektorilta hoitaa esim. sairaanhoitajien palkat ja ottaa uusia työntekijöitä. SDP on tätä säästö ja leikkauspolitiikkaa ollut hallitustasolla toteuttamassa.

Se että nyt kokoomus ja koko oikeisto ajaa tätä säästö ja leikkauspolitiikkaa ei ole uutinen, koska sehän on aina kuulunut oikeistolaiseen politiikkaan, kurittaa köyhää kansaa.

TEHY:n työtaistelussa on kysymys myös taistelusta yksityistämisestä vastaan kuntasektorilla.
Esimerkiksi eilen valtuustossa kokoomuslainen kauppakamarinjohtaja Juha Karvinen viittasi tähän, että on luotava sosiaali -ja terveystoimeen palvelumarkkinat. Yrityksille bisnestoimintoja, kunta olisi tilaaja ja yksityiset tuottaisivat palvelut.

Toivottavasti TEHY:n työtaistelu nostaa solidaarisuuden työväenliikkeessä uuteen kukoistukseen!