sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Yksityistäminen hiipii hiljalleen julkisiinterveyspalveluihin

Pohjalaisessa 13.1.08 porvari hallituksen terveysministeri Liisa Hyssälä on antamassa yhteiskunnan hoitotilat yksityisen lääkäribisneksen käyttöön. Ministeri halajaa sairaaloiden, terveyskeskusten, kunnallisen hammashoidon tilat ja laitteet yksityisen lääkäribisneksen käyttöön.

Myös sairasvakuutuksen korvausta muutetaan niin, että yksityinen lääkäribisnes saisi tukea, jos toimii kunnallisissa toimitiloissa. Eli verovarojen maksamista oy-muotoiseen lääkäritoimintaan laajennetaan.

On se todella eriskummallista tämä nykymeno, kun samaan aikaan on valtavia jonoja erikoissairaanhoitoon ja syy on se, että julkisessaterveystoimessa säästetään resursseja. Samoin yhteiskunnallinen sosiaali- ja terveyspalvelutuotanto potee työntekijäpulaa.
Ja nyt sitten ne säästyneet verovarat julkisesta palvelutuotannosta virtaavat yksityiseen Oy-muotoiseen lääkäribisnekseen.

Kuntien sosiaali ja terveyspalvelujen yhdistäminen tukee myös tätä politiikkaa, jolla kunnallisesta palvelutuotannosta tehdään bisnestoimintaa.