lauantai 18. heinäkuuta 2015

Taloudellinen fasismi valloillaan EU-alueella

Kreikan vasemmistoliittoutuma on oivaltanut sen, että rahavaltaa ei voi voittaa sanomalla ei.
Vasemmistohallitus jatkaa edelleen taistelua kurjistamispolitiikkaa vastaan ja jopa Kreikan kansakin on siinä taistelussa kansanäänestyksen kautta mukana.

Mutta suomalainen eduskunta vasemmiston johtoeliitti ei ole Kreikan vasemmiston tukena, vaan ovat juuri päinvastaisella puolella. Sanotaan, että historia toistaa itseään tässäkin asiassa, kuten 1930-1944 sdp:n johto tuki saksalaisia natseja.

EU-alueella on nyt menossa taloudellinen fasismi, jota suomalainen eduskuntavasemmiston eliitti tukee. Nyt kansoja pakotetaan leikkaamaan omia etujaan pankkibisneksen hyväksi.

Finansibisnes on muuttunut erilaisiksi tuotteiksi, joita myydään rahamarkkinoilla. Raha on tuote ihan kuin mikä tavara tahansa, jota ostetaan markkinoilla Kreikassakin.

Kreikassa ovat pankit olleet kiinni jo pitkään ja vain 60 euroa päivässä ovat kansalaiset saaneet nostaa omia rahojaan pankkiautomaateista.

Nyt kun rahatuotteista on pulaa eli niitä on liianvähän markkinoilla on tarjontaa supistettu.
Näin siis toimii kapitalismi toisaalta valtio voisi painaa rahaa, mutta kun eletään kapitalismissa se ei ole mahdollista.
Se on vähän samaa kun yritys jonka tuotteet eivät mene kaupan ja sitä kautta syntyy ylituotantoa on henkilökuntaa irtisanottava tai lomautettava.

Toisaalta velka tuo aina lisäarvoa pankille. Mutta nyt kun on menossa EU alueellakin säästö -ja leikkauspolitiikka ei velkaa voi ottaa ja tämä tietenkin vaikuttaa negatiivisesti rahamarkinoille.

Nyt alkaakin olemaan hetki irtaantua EU:n rahaliitosta, joka on muotoutunut taloudelliseksi fasismiksi.