lauantai 4. marraskuuta 2017

Venäjän vallankumous toi myös suomelle itsenäisyyden

Radikaalista oikeistoa edustava keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen julisti 4.11.17 Pohjalaisen mielipidesivulla puolueiden roolia itsenäistymis prosessissa 100 vuotta sitten. Ennen Venäjän tsaarin vallankaatumista suomalainen oikeisto nautti Tsaarin vallantukea.
Tilanne muuttui sitten kun Venäjällä bolsevikit ottivat vallankumousessa maassa poliittisen vallan.
Silloin sitten oikeisto Suomessa menetti Tsaarin vallan tuen.

Työväenliike sai jo ennen Venäjän vallankumousta yksinkertaisen enemmistön vaalien kautta eduskunnassa. Sen jälkeen työväenliike ajoi eduskunnassa läpi valtalain, jolla Venäjän keisarin valtaa siirrettiin eduskunnalle. Mutta oikeistontukema keisarin valta hajotti eduskunnan. Työväenliike piti tekoa laittomana.
Oikeistopiirit alkoivat perustaa suomeen suojeluskuntiaan. Mutta myös työväenliike toimi aktiivisesti. Sitten Venäjällä tapahtui lokakuun vallankumous ja bolsevikit nousivat valtaan.
Suomessa työväenliike ajoi myös Suomessa itsenäisyyttä. Eduskunta sitten hyväksyi 6.12.1917 itsenäisyyden.
Maassa alkoi taistelu vallasta ja suomen itsenäisyydestä. Oikeistolaiset piirit lähettivät Saksaan jääkäreitä koulutukseen. Oikeiston menetti tsaarin vallan, poliisien ja armeijan tuen kun Venäjällä tapahtui vallankumous. Oikeisto alkoi siis rakentamaan valtakoneistoaan.
Suomen työväenliike nousi taisteluun työväen vallankumouksessa 1918. Olisikin sen voittanut, mutta oikeisto sai tukea saksasta sekä aseita että sotilaita.
Suomessa alkoi sen jälkeen silmitön terrori työväenliikettä vastaan. Tampereella oli iso keskitysleiri, josssa työläisiä tapettiin fyysisesti ampumalla ja nälkään. Porvariston riktatuuri jatkui aina vuoteen 1945, jolloin päättyi toinen maailmasota ja suomen yhteinen liitto natsisaksan kanssa kääntyi tappioon.

Suomessa nousi valtaan sen jälkeen rauhanomaiset poliittiset voimat ja sotarikolliset tuomittiin.
Valtaa käyttivät vasemmisto ja keskusta lähinnä Urho Kekkosen johdolla. Kokoomus ja darikaalinen oikeisto oli poissa poliittisesta vallasta pitkään aina Urho Kekkosen pois menoon asti.
Tänään puolueella on kokoomuslandia hallussa. Tulokset näkyvät julkistenpalveluiden yksityistämisenä, militarismina ja myös Venäjän viha on jatkuvaan. Tätä menoa ollaan jälleen menossa katasrofiin.