lauantai 21. maaliskuuta 2015

Elämme nyt todella merkillistä aikaa, SDP vaatii hurjialeikkauksia julkisellesektorille


”SDP on esitellyt talousohjelmansa tulevalle vaalikaudelle. Valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan seuraavalla vaalikaudella on tehtävä päätöksiä neljän miljardin euron säästöistä. Kaikki säästöt eivät kuitenkaan todennäköisesti toteudu vielä tulevan vaalikauden aikana.
Kolmen miljardin euron sopeutustoimista olisi sovittava heti vaalikauden alussa. Summasta kaksi miljardia olisi menoleikkauksia ja miljardi verotuloja. Pieni- ja keskituloisten verotusta SDP ei kiristäisi.
– Talous on saatava kuntoon, mutta ei pieni- ja keskituloisten ihmisten kustannuksella, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo.
SDP:n arvio sopeutuksista on eduskuntapuolueista suurin. Esimerkiksi kokoomus on ehdottanut kolmen miljardin leikkauksia ja keskusta 2,3 miljardin sopeutusta.
Puolueen tavoitteena on kääntää Suomen talous kasvuun ensi vaalikauden aikana.
– Tavoittelemme vähintään kahden prosentin kasvua ensi vaalikauden loppuun mennessä. Sen kautta saavutettava työllisten määrän ja työllisyysasteen merkittävä nostaminen on perusedellytys julkisen talouden kestävyyden korjaamiseksi, Rinne sanoo.
Puolueen talousohjelman mukaan työllisyysasteen nostaminen edellyttää esimerkiksi kilpailukyvyn parantamista, viennin pohjan laajentamista ja investointien edistämistä.”

Kansankusetus ei vain ota laantuakseen Suomessa

SDP:llä ja kokoomuksella ei siis ole enää mitään eroja käytännönpolitiikassa. Kummatkin ovat hyvinvointivaltion kimpussa. Ajamassa alas julkisiapalveluja ja yksityistämässä niitä bisnesvetoisiksi. Sotien jälkeen Vasemmisto ja Keskusta Urho Kekkosen johdolla alkoivat rakentamaan Suomen julkista palvelutuotantoa, jota nyt sitten SDP ja vasemmistoliittokin ovat tuhoamassa.

SDP:n ideologiasta ja työväenaatteesta on jäljellä vain punaiset kannet.
Kansan omaisuutta pannaan nyt siis lihoiksi rahavallan pussiin. Kansalaiset jätetään omanonnensa nojaan etsimään palvelujaan tai ostamaan niitä yksityisiltä firmoilta.
Pankeilla menee nyt hyvin ja holvit ovat pullollaan rahaa. Sitä vain pitää saada lainattua ulos markkinoille, koska pankkiherrojen voitto tulee lainarahan kautta.
Yksityiset suuryritykset panevat ihmisiä työttömiksi, että saisivat ainavain isompia voittoja.
Kun työvoimaa vähennetään ja teetetään samat työt pienemmällä työntekijämäärällä tulee säästöjä tai voittoja osakkeidenomistajille.

Mutta kun julkisellasektorillakin on tuo sama ajattelutapa. Palveluja karsitaan ja henkilökuntaa vähennetään ja sitäkautta haetaan säästöjä tai ”voittoja” kuten yksityisessä bisneksessäkin.
SDP:n nykyjohto on kaukana Kreikan vasemmiston noususta puolustamaan kansaansa, kansa antoi sitten vaaleissa vasemmistolle vallan lähteä rakentamaan vaihtoehtoa uusoikeistolaiselle omanonnenpolitiíkalle. Suomesta on mukana EU:n alueen vasemmistolaisessa politiikassa Suomen kommunistinen puolue.

Eduskunnassa ei ole vaihtoehtoa tällähetkellä nykymenolle. Perussuomalainen puolue ajaa samaa säästö -ja leikkauspolitiikkaa kuin muukin oikeisto, vaikka esittääkin populistisesti välillä, jotain muutakin. Nykymenolle löytyy vaihtoehto vasemmistolaisesta politiikasta, jota nyt Euroopan vasemmisto EU:n alueellakin rakentaa.

http://yle.fi/uutiset/sdplta_puolueista_kovimmat_madonluvut_poytaan_sopeutustarve_4_miljardia/7879533