lauantai 20. syyskuuta 2008

Hoitohenkilökunta ja vanhukset jätettiin omanonnensa varaan


Nyt on sitten bisnesjohtaminen viemässä alkulan pienkodin asukkaat rahastuksen ”alttarille”.
Alkulan pienkodin henkilökunta on vihainen. He saivat lukea lehdestä, että vanhusten hoitopaikat siirtyvät vuodenpäästä uusiin tiloihin, jossa kaksi yritystä tulee tekemään heillä bisnestä. Vaasan kaupunki on kokonaista 160 dementiapaikkaa ulkoistanut.

Tässäkin tapauksessa kuvastuu se miten konserni Vaasaa nyt hoidetaan. Kaupunki ei ollut millään lailla kysynyt henkilökunnan mielipidettä asiasta, eikä edes tiedottanut, vaan henkilökunta sai tiedon mediasta. Tässä siis kirjaimmellisesti henkilökunta jätettiin omanonnensa nojaa.
Hoitajat ovat sitten selvitelleet asiaa ja kuulleet, että Alkulaan tulisi alkoholistien hoitokoti.

Hoitohenkilökunta on harmissaan asukkaiden puolesta, nyt kun heiltä katoaisi kodinomainen asuinympäristö. Nyt vanhukset ovat päässeet Alkulan pienkodissa ulkoilemaan ja puutarhaan poimimaan vaikka marjoja, vapaasti.

Uudessa paikassa nämä vanhukset olisivat sitten, ”kuten tuote tavara kaupan hyllyllä” huoneissaan.
Kyllä voi jo sanoa tämänkin asian johdosta, että inhimillisyys on tipotiessään nykyisessä menossa Vaasassakin. Mutta näinhän se on liike-elämässä, että siellä ei harjoiteta sosiaalitoimintaa.

Tämä ajattelutapa valitsee nyt Vaasa konsernissakin ja kaupungin uusi johtamismalli sitä edelleen vahvistaisi.

Onko nykyiset valtuutetut hyväksyneet Alkulan pienkodin alasajon ja yksityistämisen?

Lähipalvelujen alasajo ja ulkoistaminen pitää nyt kertakaikkiaan lopettaa ja lisätä resursseja Vaasan kunnalliseen palvelutuotantoon.