torstai 16. huhtikuuta 2009

Historia ei ole yhtä suoraa viivaa se on luokkataistelua työn ja pääoman välillä

Ei ole epäilystäkään kenen asialla on propagandajulkaisu, joka koostuu vahoista eri kirjoittajien artikkeleista, Kaiken takana oli pelko. Tänään Pohjalainen julkaisi puolensivun mainoskirjoituksen yhdestä tämän kirjan ”kirjoittajista”Impi Pajusta. Se on selvää, että Pohjalainen kokoomuksen äänitorvena tukee kirjankirjoittajien propagandaa. Edustaahan kyseinen kirja oikeistolaista näkemystä Viron Neuvostotasavallasta. Viron Neuvostotasavalta kun edusti vasemmiston valtaa ja sosialismia. Kirja taas edustaa tyypillistä oikeistolaista propagandaa vasemmistosta ja sosialismista, siinä ei sinänsä ole mitään uutta.

Suomen koko oikeistolainen media on ollut yhtenä kuorona taputtamassa Impi Pajun ja Sofi Oksasen nimissä julkaistulle kirjalle. Impi Paju sanoi Vaasan Kirjaston tilaisuudessa, että hän on humanisti eikä tarkastele kirjan sisältöä poliittisesti. Mutta tuo on todella paksua valetta. Se kaikki mitä hän tuossa kirjaston tilaisuudessa suustaan päästi oli oikeistolaista politiikkaa, mitä suuremmassa määrin.

Tavallisella työläiskansalla ei tietenkään ollut Neuvosto Virossa mitään pelättävää, koska se oli juuri heidän valtaa. Mutta totta kai näillä poliittisilla tahoilla, jotka ovat tämän Kaiken takana oli pelko kirjan julkaisseet, pelkäsivät. Hehän tekivät kaiken aikaan myyräntyötä Virossa ja ulkomailla.

Kun Neuvosto Viro syntyi lähti niitä ihmisiä ulkomaille karkuun, jotka eivät Neuvosto Viroa hyväksyneet. Nyt sitten on näiden henkilöiden jälkeläisiä tullut nyky Viroon, aina presidenttiä myöten ja ovat siis oikeistolaisen Viron korkeimmassa johdossa. Ovat myös vieneet Viron Naton ja USA:n helmaan.

Nyky Virossa alkaakin olemaan meno sen mukaista. Viron historian aikovat laittaa uusiksi ja väittävät, että Viro oli miehitetty 1940-1991, tällä oikeistolaiset yrittävät kumota ja pyyhkiä pois Neuvosto Viron olemassa olo ajan.
Suomea käytetään tässä likaisessa politiikassa astinlautana ja jopa Vaasan kirjastokin joutui samaan tehtävään.

Viro oikeistolla on ollut sekä Saksalaisten, että Britannian oikeiston tuki vasemmistolaista työväenliikettä vastaan. Samalla aikajaksolla kuin Suomessakin. Tsaarin Venäjän kukistuminen aiheutti myös Virossa valtatyhjiön, kun porvaristo menetti Tsaarin vallan tuen.
Viroon muodostui myös punakaarti ja koko vasemmisto aktivoitu kuten Suomessa, Venäjän lokakuun vallankumouksen esimerkin voimasta.

Isojen kapitalististen ulkovaltojen kuten Saksan ja Britannian tuella Viron oikeisto sai estettyä vasemmistolaisen vallan muodostumisen, samoin suomessa 1918 Suomen Työväen vallankumous kukistettiin Saksalaisten aseiden ja sotilaiden avustuksella.

Niin hyvästä asiasta kuin humanismi on, ei ole apua silloin kun luokkataistelua käydään kiivaimmillaan, siinä pelissä ratkaisee valta, joka on vasemmistolaisella työväenliikkeellä perinteistä joukkovoimaa rauhanomaisesti tai sitten sotilaallista, johon porvaristo viime kädessä turvautuu. Porvariston on mahdottomuus tai vaikeampaa saada taakseen kansaa vapaaehtoisesti, vaan oikeisto joutuu turvautumaan pakottamiseen sotilaalliseen voimaan.

Nykytilanne kaipaa Urho Kekkosen kaltaista rauhanomaista mallia ratkaista luokkien välisiä eturistiriitoja ja valtioiden välisiä ongelmia. Finanssikeinottelijoiden aiheuttama talouskriisinkin näyttävät joutuvat tavalliset kansalaiset maksamaan. Toivotaan että kansat eivät joudu kuten 1930 luvulla hengellään maksamaan yksityisenpääoman keskenäistä taloussotaa.