lauantai 4. huhtikuuta 2009

Rasismi piileksii edelleen netissä

Rasismiakin yritetään perustella tieteellisesti aivan kuin Jehovalaiset jumaluusoppiaan. Nyt uusrasistien tekosyyksi on nostettu ”kulttuuri”.

Uusrasistit tietysti kieltävät olevansa rasisteja ja tätä varten he ovatkin kehittäneet tilalle käsitteen monikulttuuririittisyys, joka on poliittisesti helpompi tapa myydä sama asia.

Uusrasistit väittävät, että islamistien ihmisoikeusrikkomuksista tai sharian ujuttamisesta länsimaisen oikeusjärjestelmän rinnalle vaikeuttaa ja että heidän totuuden julistamistansa olisi jotenkin pyritty estämään.
Jokainen nettiä seurannut ei ole voinut kuitenkaan välttyä huomaamasta vuosia jatkunutta vihankylvöä maahanmuuttajia kohtaan.

Uusrasistien pääideologina pidetään kielitieteilijä FT Jussi Halla-ahoa, jonka verkkoblogiin Scripta on kirjoituksia uppoavasta Lännestä, niihin vedotaan kun halutaan saada tieteelliseltä kalskahtavaa tukea peloille ja ennakkoluuloille. Halla-aho kaivaa kasainvälisestä mediasta esiin suurina paljastuksina ”vaiettuja asioita” sanoen niitä muslimien tai afrikkalaisten normaaleiksi tavoiksi.
Tätä samaa on Risto Helin julistanut tässä blogissa.

Menikö perussuomalaisilla ”pupu” pöksyyn, kun eivät asettaneetkaan Jussi Halla-ahoa EU-vaaliehdokkaakseen? Nyt sitten Soini ratsastaa EU-vaaleihin kaksilla korteilla.
Nyt alkaakin vahvasti näyttämään siltä, että perussuomalaisille on käymässä samoin kuin Veikko Vennamon SMP:lle.

Monikulttuurikriittisyys muistuttaa islamistien tai kristittyjen fundamentalistien ideologiaa ja retoriikkaa, yhteinen aatepohjakin löytyy Lähi-idän uskonnoista.

Niiden messianistinen maailmakuva lähtee kriisiytymisen kokemuksesta, siinä sementoidaan oman yhteisön rajat ja jaetaan todellisuus mustavalkoisesti hyvään ja pahaan.
Myös Vaasalainen kansainvälinen kulttuuriseura Mira on ollut näiden uusrasistien hampaissa.