keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Suomalaisella konsensuspolitiikalla sidotaan työväenliikkeen johto valtaeliittiin

Konsensus toimii edelleen kapitalistien pussiin Suomessa, mutta yhä ahtaammissa kabineteissa. Kapitalistisella rahabisneksellä ja koko järjestelmällä on tullut seinä vastaan keinottelussa. Kun taloudessa ei ole pelimerkkejä on Vasemmisto eliitin yhä vaikeampaa mennä mukaan konsensuspolitiikkaan.

Mutta SDP:n puheenjohta Jutta Urpilainen on yhdessä oikeistopuolueiden puheenjohtajien kanssa kaatamassa lamaa. Urpilainen luokittelikin puolueensa keskustaan, ei siis enää vasemmistoon kun astui SDP:n puheenjohtajan pallille. Tätä taustaa vasten onkin johdonmukaista, että Urpilainen hakee liittolaisia oikealta eikä vasemmalta.

Rahamaailma on käynnistänyt kampanjan Suomessa kapitalistisen järjestelmän puolesta. Tässä kampanjassa on siis mukana SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen yhdessä keskustan Matti Vanhasen ja kokoomuksen Jyrki Kataisen kanssa. Onko myös Urpilainen hallituksen eilen ilmoittamien lamankaato päätöksien takana, nostamassa eläkeikää kahdella vuodella ja kurittamassa opiskelijoita noupeuttamaan opintojaan?

Eikö Urpilaisen pitäisi nyt hakea koko vasemmistolainen työväenliike yhteiseen lamankaatoon työväenliikkeen näkökulmasta, sekä työstään irtisanottujen ja lomautettujen auttamiseksi?