lauantai 25. lokakuuta 2008

Valtaeliitti on nyt voimissaan eikä sivulle vilkuile

Vaasassa tänään kokoomuksen Pohjalainen lehti, päivää ennen vaaleja paljasti miten dementoituneiden vanhusten palvelukodit ollaan nyt siirtämässä ja keskittämässä yksityisen bisneksen hoidettaviksi. Kolmassekotori työnnetään sivuun yksityisen pääoman tieltä.

Yksityiset osakeyhtiöt Mikeva konserniin kuuluva Mendis Oy:lle ja Mediaverkko konserniin kuuluva Hoivaverkko Oy:lle. Näin ikäihmisistä tehdään tuote, joka tuottaa rahaa yksityisille osakkeenomistajille.

Näin etenee yksityistäminen ikäihmistenpalvelujen osalta Vaasassa. Tämän ovat valtuutetut hyväksyneet. Valtuutettujen hyväksymissä linjauksissa lukee, että Vaasa aktivoi markkinaehtoista toimintaa. Kun eläkeläisten tulotaso on noussut Vaasa tukee yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamista ja käyttöä. Palvelusetelien käyttöä lisätään. Palvelusetelit liittyvät myös yksityisen bisneksen tukemiseen.

Toisena palvelurakennetta muutetaan avohoitopainotteisenmaksi. Tämä että kaupunki ei rakenna uusia laitos-tai palveluasumispaikkoja on kaiken huippu ja sillä tietenkin tuetaan yksityisen pääoman tuloa ikäihmistenpalvelumarkkinoille.

Tukipalvelut tuotetaan ja hinnoitellaan jatkossa pääosin markkinaehtoisesti. Lisätään myös ikäihmisten omatoimisuutta eli mennään itsepalvelusuuntaan kuten nyt tekevät pankit. Ihmiset hoitavat itse pankkiasiansa kotoa.

Hyvinvointi Suomea ja Vaasaakin nyt ajetaan alas kun ei löydy vastavoimaa oikeistolaiselle politiikalle. Yksityinen pääoma jättää rahoituksen, vastuut yhteiskunnalle ja yksityinen pääoma kuorii kermat päältä. Raakapolitiikka ihmisten sosiaali -ja terveyspalveluilla!

Vaasa on omana palveluna tuottanut 364 ja ostopalveluna 104 yhteensä 468 asuntoa. Valtuuston vanhuspoliittisenohjelman mukaan 90 prosenttia yli 75 vuotiaista siirretään kotihoitoon. Kotihoitoa kehittämällä tavoitellaan sitä, että palveluasumiseen ja laitoshoitoon tultaisiin parivuotta myöhemmin ja siellä myös viivyttäisiin nykyistä lyhempään. Tehostetaan pitkäaikaispaikkojen käyttöä ja sitä kautta vähennetään paikkamääriä.

Näin siis Vaasassa kohdellaan ikäihmisiä, kuulostaa aivan mahdottomalta. Kuinka voidaan ajatella tuolla tavalla ikäihmisistä, tarkoituksella siirretään kotihoitoon, että olisivat vähemmän aikaa palvelutaloissa ja laitoshoidossa ennen kuolemaansa.

Kyllä nyt pitää saada muutosta tähän nykyiseen menoon ja toivotaan, että äänestäjät antavat äänensä muutoksen puolesta vaaleissa. Nykyinen "terroripolitiikka" ihmisten hyvinvointipalveluilla on kerta kaikkiaan saatava loppumaan.

http://www.mikeva.fi/index.php?id=31
http://www.mediverkko.fi/index.php?2