tiistai 15. kesäkuuta 2010

Parashanke etenee Kauhavalla


Pohjanmaalla Kauhavalla kouluverkkoa ajetaan alas ja valtuuston kokous 15.6 olikin päättänyt lakkauttaa kaksi koulua. Kuntaliitoksessa sivistyslautakunnalle oli asetettu 1,5 miljoonan euron säästövelvoite, johon kouluverkon alasjo liittyykin.

Valtuuston kokousta oli ollut seuraamassa Kauhavalaisia ja päivällä oli myös jätetty 500 henkilön allekirjoittama adressi koulujen puolesta.

Mutta asukkaiden valta ei ylety nykyiseen päätöksentekoon, jossa vain rahanääni vaikuttaa.

Tässä on varoittava esimerkki Parashankkeeseen hurahtaneille.

Kokoomuksen valta lisääntyy Vaasassa


Vaasan kaupunginvaltuusto hyväksyi ma. 15.6. uudenjohto-organisaation. Kokoomuksen jo edellisen valtuuston aikana yrittämä johtamismalli meni nyt valtuustossa läpi. Vasemmistoliiton valtuutetuista kaikki viisi tukivat kokoomuksen bisnesjohtaja mallia ja myös pääosa SDP:n valtuutetuista. Poliittinen valta tulee nyt hiippumaan ja ”asiantuntija” virkamiesmäinen valta kasvamaan.

Bisnesjohtajamalli sopiikin hyvin tähän aikaan, kun raha on tärkeämpi kuin asukkaiden palvelut, joista jatkuvasti säästetään.

Henkilökeskeinen aika kasvattaa kokoomuksen valtaa ilmiselvästi.

Kokoomuksen valtuutetut olivat innoissaan kokouksessa, valtuutettu Seppo Rapo olikin yhtä hymyä päätöksen jälkeen, kun heidän poliitista valtaa näin vahvistettiin ja laajennettiin.

Kokouksessa arvosteltiin asianvalmistelua YT-lain osalta, että lain velvoitteita ei Vaasa kaupungityönantajana ole noudattanut. Toisaalta YT-laki ei sinänsä annan henkilöstölle päätäntävaltaa, vaan työnantajan on vain tiedoitettava henkilöstöryhmien edustajille muutoksista ja kuultava heitä.

Mitä sitten tämä neljänjohtajan malli tulee maksamaan, ei valtuuston kokouksessa kerrottu.
Suunta on ympäri maata sama, johtajia lisää ja poliittisia päättäjiä vähemmän.