sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Orjallinen Venäjäpakotteiden noudattaminen on haitaksi myös Suomelle

Kansanedustaja Joakim Strand (r.) neuvoo suomalaisa virkamiehiä suhtautumaan
Venäjäpakotteisiin luovemmin ja käyttämään maalaisjärkeä. Suomalaisten ei tosiaankaan tule olla EU:n Venäjäpakotteiden orjallisia noudattajia.

”Toinen asia, jota ei voinut olla huomaamatta, oli saksalaisten virkamiesten suhtautuminen Venäjä-pakotteisiin. He totesivat kylmän viileästi, etteivät pakotteet ole aiheuttaneet heille merkittäviä negatiivisia seurauksia, ja viittasivat siihen, ettei pitäisi olla ongelmaa, jos vienti suunnataan Valko-Venäjän kautta suoraan Venäjälle viennin sijaan.

On mahdotonta tietää, kuinka yksittäiset yritykset ja konsernirakenteet eri maissa käytännössä toimivat, mutta tulee tunne, että me täällä nollatalouskasvun Suomessa, missä meillä on pisin raja ja suurin riippuvuussuhde Venäjään, voisimme olla huomattavasti luovempia niiden tappioiden minimoimisessa, joita pakotteet aiheuttavat.
Meidän on uskallettava käyttää sitä maalaisjärkeä, jota meillä on – niin tehdään muissakin maissa ympäri maailmaa.”
http://vaasalaisia.info/joakim-strand-ottakaammae-saksalaisesta-maalaisjarjesta-mallia/

Pohjalainen vahvistaa propaganda voimaansa työläisen ( duunarin ) näkemyksillä

Pohjalainen on tunnetusti kokoomuslainen ja oikeistolainen media. Se ei sitä tietenkään tuo itse esiin, vaan esiintyy niin sanotusti sitotutumattomana mediana.
Nyt kun kapitalismi taistelee olemassaolostaan maailmanlaajuisesti on yleisen mielipiteen hallitseminen tästänäkökulmasta rahavalle erityisen tärkeää.
Näitä ajatuspajoja (trollipajoja) on oikeistolaisessa rintamassa perustettu vauhdilla. RKP myös perusti oman trollipajansa, jota tullaan hallinnoimaan sivistysjärjestö Svenska Bildningsförbundetin kautta. Rahaa sen toimintaankin on jo varattu 400 000 euroa. Yksi tavoite on myös olla oppositiossa erillään vasemmistosta.

Kapitalistit etsivät ja ostavat rahalla työläisiä etujansa ajamaan eli liittolaisekseen.
Työläisen näkökulma onkin erityisen tärkeää kun on kysymys yleisestämielipiteestä, jonka pohjalta lehdenlukijat tekevät arvovalintojaan. Tähän liittyy myös se tosiasia, että media on vasemmistolla todella huonolla tolalla. Paikallisia työväenlehtiä kun nyt ei ole ja jopa valtakunnalliset karsivat toimintojaan. Tällä hetkellä on valtakunnallinen Tiedonantaja, Kansan Uutiset ja Demari. Nämä lehdet näkyvät myös internetissä.

Rahavalta käyttääkin tilaisuutta tehokkaasti hyväkseen ja vahvistaa propagandakoneistoaan.
Nyt hallituskin on sitomassa työväenliikettä yhteiskuntasopimuksella poliittiseen talutusnuoraansa vahvalla propagandallaan, kiristyksellä ja uhkakuvilla.
Maailmalla ovat "terroristit" nousseet kapitalismin vastustajaksi vasemmistolaisten liikkeiden ollessa hiljaisia "yhtiömiehiä" kapitalistien leirissä. Toisaalta ovat terroristit eräänlaisia likaisen työntekijöitä, joita esimerkiksi Nato ja USA:n imperialistit kouluttaa sotimaan. Tästä ovat Ukrainan tapahtumat viimeisin esimerkki.
Mutta tosiaan rahavalta tarvitsee myös henkisen puolen ( terroristeja) militarismin lisäksi valtansa ylläpitämiseen.

Taistelu ihmisten sieluista jatkuu nyt yleisessämielipiteessä joka tasolla. Työväenliikkeen tulee nyt nousta taisteluun työväenluokan eturintamassa. Työväenliikkeen omatoiminta on nyt todella ratkaisevaa kun käydään taistelua yhteiskunnallisesta vallasta.