sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Pohjalainen vahvistaa propaganda voimaansa työläisen ( duunarin ) näkemyksillä

Pohjalainen on tunnetusti kokoomuslainen ja oikeistolainen media. Se ei sitä tietenkään tuo itse esiin, vaan esiintyy niin sanotusti sitotutumattomana mediana.
Nyt kun kapitalismi taistelee olemassaolostaan maailmanlaajuisesti on yleisen mielipiteen hallitseminen tästänäkökulmasta rahavalle erityisen tärkeää.
Näitä ajatuspajoja (trollipajoja) on oikeistolaisessa rintamassa perustettu vauhdilla. RKP myös perusti oman trollipajansa, jota tullaan hallinnoimaan sivistysjärjestö Svenska Bildningsförbundetin kautta. Rahaa sen toimintaankin on jo varattu 400 000 euroa. Yksi tavoite on myös olla oppositiossa erillään vasemmistosta.

Kapitalistit etsivät ja ostavat rahalla työläisiä etujansa ajamaan eli liittolaisekseen.
Työläisen näkökulma onkin erityisen tärkeää kun on kysymys yleisestämielipiteestä, jonka pohjalta lehdenlukijat tekevät arvovalintojaan. Tähän liittyy myös se tosiasia, että media on vasemmistolla todella huonolla tolalla. Paikallisia työväenlehtiä kun nyt ei ole ja jopa valtakunnalliset karsivat toimintojaan. Tällä hetkellä on valtakunnallinen Tiedonantaja, Kansan Uutiset ja Demari. Nämä lehdet näkyvät myös internetissä.

Rahavalta käyttääkin tilaisuutta tehokkaasti hyväkseen ja vahvistaa propagandakoneistoaan.
Nyt hallituskin on sitomassa työväenliikettä yhteiskuntasopimuksella poliittiseen talutusnuoraansa vahvalla propagandallaan, kiristyksellä ja uhkakuvilla.
Maailmalla ovat "terroristit" nousseet kapitalismin vastustajaksi vasemmistolaisten liikkeiden ollessa hiljaisia "yhtiömiehiä" kapitalistien leirissä. Toisaalta ovat terroristit eräänlaisia likaisen työntekijöitä, joita esimerkiksi Nato ja USA:n imperialistit kouluttaa sotimaan. Tästä ovat Ukrainan tapahtumat viimeisin esimerkki.
Mutta tosiaan rahavalta tarvitsee myös henkisen puolen ( terroristeja) militarismin lisäksi valtansa ylläpitämiseen.

Taistelu ihmisten sieluista jatkuu nyt yleisessämielipiteessä joka tasolla. Työväenliikkeen tulee nyt nousta taisteluun työväenluokan eturintamassa. Työväenliikkeen omatoiminta on nyt todella ratkaisevaa kun käydään taistelua yhteiskunnallisesta vallasta.

Ei kommentteja: