keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Oikeistopopulistien alamäki on alkanut

”Kreikassa kolme äärioikeistolaisen Kultainen aamunkoitto -puolueen kansanedustajaa on päästetty vapaalle jalalle odottamaan oikeudenkäyntiä, mutta yksi pidetään vangittuna. Kansanedustajat kuuluvat yli 20:n puolueen edustajan ryhmään, jota odottaa syyte muun muassa kuulumisesta rikollisjärjestöön.
Neljä kansanedustajaa sai syytteet tiistaina alkaneessa istunnossa. Oikeus kielsi kolmea vapaaksi päästettyä poistumasta Kreikasta. Heistä yhdelle määrättiin 50 000 euron takuumaksu. Epäillyt kiistivät oikeudessa syytteet.
Myöhemmin keskiviikkona oikeuden eteen astuu Kultaisen aamunkoiton johtaja Nikos Mihaloliakos, jota epäillään rikollisjärjestön perustamisesta.
Kultaisen aamunkoiton johtajia pidätettiin viikonloppuna. Taustalla ovat lukuisat paljon huomiota herättäneet väkivaltarikokset sekä hyökkäykset maahanmuuttajia ja vasemmistolaisia vastaan, joissa puolueen jäsenet ovat olleet mukana.Viime kuussa puolueen tukija puukotti vasemmistolaisen rap-muusikon. Puolue on kiistänyt, että sillä olisi tekemistä puukotuksen kanssa.”

Kokoomuksen apupuolue Perussuomalainen on nyt myös pahassa uskottavuus kriisissä juuri euroopan äärioikeistolaisten puolueiden paljastumisesta natsihenkisiksi. Tänäaikana tietoleviää nopeasti ja laajasti, joten äärioikeistolla ei ole juurikaan mahdollisuuksia edetä, siten kuin aikoinaan natsit Saksassa. Suomessakin itse rahavallan puolue kokoomuskaan ei rohkene tukea äärioikeistoa. Vain kokoomuksen nuorten äänitorvi Koski julisti natsisanomaa ja ennensotia olleita natsijärjestöjä. Nämä järjestöt sitten kiellettiin osana rauhansopimusta 1945 jälkeen Suomessa.

Toisaalta kylläkin parlamentaaristen vasemmistopulueiden oikeistolaistuminen on antanut tilaa äärioikeistolle Suomessa ja Euroopassa. Tässä suhteen historia toistaa itseään 1930 luvulta asti. Tuolloin Suomen SDP oli ainut vasemmistolainen puolue euroopassa, joka tuki natseja ja suursuomihanketta.
Muiden Pohjoismaiden vasemmistopuolueet ovat vasemmistolaisella linjalla ja eivät ole liittoutuneet oikeistonkanssa. Työväenliike on siis edelleen voimissaan ja on luokkakantainen kansainvälinen vallankumouksellinen liike.

http://yle.fi/uutiset/kreikassa_kolme_aarioikeiston_poliitikkoa_paasi_vapaaksi_oikeudenkayntiin_asti/6860808