lauantai 8. elokuuta 2015

Norjan työläisnuoret kokoontuivat Utöyan saarella

Norjassa Työläisnuorten nuorisojärjestö AUF aloitti perjantaina kesäleirin Utöyan saarella. Leiri on ensimmäinen sen jälkeen, kun Anders Behring Breivik tappoi 69 työläisnuorta saarella heinäkuussa 2011.
Leirille on tulossa tänä vuonna noin tuhat osallistujaa.
Tämänvuotinen leiri on lyhempi kuin edelliset ja kestää perjantaista sunnuntaihin. Leirin teemana on kansainvälinen solidaarisuus ja yhteistyö.

Breivikin viha työläisiä kohtaan johti 69 työläisnuoren tappamiseen. Breivik ihannoi natsi ideologiaa ja aatetta. Tässäkin yhteydessä tulisi kiinnittää huomiota siihen mitä nykyään yhteiskunnissa euroopassakin tapahtuu. Äärioikeistolaisuus on nostanut kannatustaan vasemmiston heikon toiminnan johdosta. EU:n kuripolitiikkaan sitoutuneen vasemmistolaiset kuten suomen SDP eivät ole olleet todellinen vaihtoehto uusoikeistolaiselle politiikalle.

Suomessakin hallitus on yrittämässä saada maahan yhteiskuntasopimusta kuin aikoinaan Italian fasistit 1922. Yhteiskuntasopimuksella oli ja on nytkin tarkoitus vasemmiston, ay-liikkeen vallan murskaaminen, yksityistäminen ja markkinoiden vallan lisääminen. Nämä samat fasistiset tavoitteet ovat myös Sipilän oikeistohallituksellakin, jotka opit on omaksuttu Euroopan unionista.

Kapitalisteille äärioikeisto on oiva ja tietyin väliajoin tarpeellinen kumppani.
Leikkauspolitiikan ”Yhteiskuntasopimuksen” vastustaminen on samalla vastalause niin fasismille kuin rasismillekkin.

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/ulkomaat/demarinuoret-aloittivat-ensimmäisen-leirin-utöyalla-joukkomurhan-jälkeen-