lauantai 23. toukokuuta 2009

Fasistinen ihmisviha nousee euroopassa


Euroopassa on jälleen nousemassa fasismi. Muukalaisviha ja kansalliskiihko kasvaa huimaa vauhtia. Fasismi on oikeistolainen nyrkki tavallista työtätekevää kansaa kohtaa, kun heidän talousjärjestelmä on vaikeuksissa, kuten oli 1930 luvullakin.

TV:stä tuli dokumentti missä kerrottiin miten fasismi nousee Euroopassa. Italiassa fasistit ovat jo maan hallituksessa asti. Ruotsissa on erityisen hyvin järjestäytynyt fasistinen liike. Suomessa näyttää fasismi etenevän samalla tavalla kuin 1930 luvulla. Eli fasistinen ideologia on fasistien soluttautumisen kautta sisällä eri puolueissa peitellysti ja lähinnä oikeistopuolueissa.

Perusuomalaisissa on nyt, jopa kunnanvaltuutettuna näitä henkilöitä, jotka kuuluvat suomalaisiin fasistisiin järjestöihin. Saksalaiset natsit kaavailivat samanlaisesta talousunionista kuin on EU, tuli esiin siinä dokumentissa TV:stä. Oikeastaan vain poliittinen vasemmisto voi pelastaa Euroopan uudelta fasistiselta tuholta.

Nykyinen konkursissa oleva kapitalistinen järjestelmä odottaa kaatajaansa ja kaatajaksi ei ole oikeistosta (kapitalismi on heidän järjestelmä) vaan vasemmisto on ainut poliittinen liike, joka voi kapitalismin kaataa.

Paavo Väyrynen otti esille aamu TV:ssä kokoomuksen, joka on oikeiston ja pääoman pääpuolue ja myös se puolue, josta fasismi viime kädessä kumpuaa. Kokoomus rakentaa Väyrysen mielestä vaarallista vastakkainasettelua Eurooppaan ylläpitämällä pinnallista keskustelua Suomen jäsenyydestä sotilasliitto Natossa.
Väyrynen lataa, että meidän ei pidä omalla toiminnallamme rakentaa vastakkainasettelua Eurooppaan. Se millä tavalla kokoomus haluaisi muuttaa politiikkaa, niin se pyrkimys on tämän suuntainen. Jos he onnistuisivat pyrkimyksessään, niin näin siinä tapahtuisi.
Väyrysen mielestä on valittava, rakennetaanko yhteistyön vai vastakkainasettelun Eurooppaa.

Väyryseen on hyvä yhtyä, hän puhuu nyt asiaa, joka on osa sitä millä estetään fasismin nouseminen euroopassa.