sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Lännen media kaipaili Venäjän länsimielistä mediaa

Pohjalaisessa oli 8.11.15 kirjoitus entisestä Venäjän NTV kanavasta, joka oli ollut Venäjällä nousevan porvariston ääni, Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen. Jonka tarina sitten loppui, kun valtiovalta otti sen osalta ohjakset haltuun.

Vapaudella tuleekin olla sisältö eikä se tietenkään voi olla riippumattoman Pohjalaisen tai sen taustalla olevan Lännen median kaltainen porvariston ääni. Porvaristo käyttää riippumattomuus ja asiantuntija termejä, joilla ne hämää omaa luokka riippuvuuttaan ja ideologiaansa.

Nyt on entinen NTV:n pääjohtaja luotsaamassa vastaavaa porvariston äänitorvea Ukrainassa. Hän siis tukee ja toimii näin Ukrainan äärioikeiston vallankumousta propagoiden ukrainan mediassa. Kansalaisia ohjataan näin porvariston ajatusmaailmaan, sitä varten on medialaitokset olemassa, että ne ylläpitää, tekee ja muokkaa yleistä mielipidettä yhteiskunnassa. Ne ovat siis yksi vallan väline, jokaisessa yhteiskunnassa. Mutta myös työväenvaltiossa ja sosialismissa.

Tällä hetkellä on suomessakin vahva asema mediassa porvaristolla. Työväenliike on todella heikoilla eväillä nyt matkassa. Vasemmistolaisia medioita on kansanenemistöön nähden huolestuttavan vähän. Porvaristo voi vahvasti vaikuttaa trolliarmeijoineen yleiseen mielipiteeseen yhteiskunnassa.
Ainoastaan netti tarjoaa vielä tilaa porvariston oppositiolle, mutta sielläkin ovat nämä porvariston ajatushautomot myös vauhdissa.

Nyt siis taistellaan ihan maailman laajuisesti ihmisten sieluista erilaisilla propaganda alustoilla. Toisaalta kylläkin on maailmanlaajuisesti myönteistäkin tapahtunut, kun länsimaiden mediat ovat menettäneet monopoli asemansa propagandavälineiden ja sisältöjenkin osalta.
Tässä mielessä ne ovatkin nostaneet Venäjän uhkaksi ja lyömäaseeksi. Nyt porvaristo muka käy "sotaansa" Venäjän informaatiosotaa vastaan. Nyt siis käytetään, jopa informaatiosta sota termiä. Näin vakavasti porvaristo kokee asemiensa menetyksen propaganda välineinen ja sisältöjensä osalta.