sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Suomen porvariston terroria 1917-1918

Tänään 27.1.08 oli haastattelu lainaus Pohjalaisessa Professori Helena Rantasesta, joka oli Helsingissä seminaarissa käsitellyt vuoden 1918 sotaa ja hän oli myös todennut, että takana on ihmiskunnan verisin vuosisata.
Asiantuntijoiden mukaan 1900-luvun aseellisissa selkkauksissa oli saanut surmansa 220 miljoonaa ihmistä. Heidän joukossaan ovat ne 40 000, jotka saivat surmansa vuoden 1918 sodassa.

Ranta kertoi kuinka Suomen sisällissodassa oli jälkiselvittelyssä teloitettuja ja vankileireillä kuolleita viskattu nimettöminä joukkohautoihin. Näin kuolleiden omaisilta evättiin mahdollisuus kuolemaan liittyviin rituaaleihin, kuten kunnialliseen hautaukseen, paikkaan, jossa lähiomaiset olisivat voineet muistella vainajaa.

Viipurissa keväällä 1918 olivat valkoiset voittonsa jälkeen kaivauttaneet Papulassa punaisten sankarihaudoista ruumiit ylös, minkä jälkeen vainajat kuljetettiin syrjemmälle niin kutsutulle koirien hautausmaalle.
Ruumiiden ylöskaivamisen olivat joutuneet tekemään vankileirien heikkokuntoiset punavangit. Papulassa valkoisten terroristien harjoittama sumpoolinen väkivalta oli merkitystasolla totaalista ja hyvin brutaalia vallankäyttöä. Eloonjääneille punaisille ja työväestölle haluttiin osoittaa, mitä uudesta kapinasta seuraisi.
Eikö nuo valkoisten porvarien teot, jos mikä ollut terroria!

Sanotaan, että Jeesuskin tapettiin ristillä sen johdosta, kun hän oli auttanut köyhiä ja sairaita. Sillä teolla sen ajan valtaeliitti muistutti, vallanallaolevia nöyryyteen.