tiistai 22. syyskuuta 2009

Ei ollut ensimmäinen kerta kun vasemmisto hyväksyi Vaasassa palveluiden leikkauksen

Porvari hallituksen paikallinen säästöesitys ja palveluiden leikkaus 3 miljoonalla eurolla loppuvuoden osalta meni läpi kaupunginhallituksessa. Pro-Vaasan edustaja esitti hylkäämistä, mutta ei saanut kannatusta ja näin hänen esitys raukesi. Kaupunginvaltuusto käsittelee 32 työntekijän täyttämättä jättämisen 12.10.

SDP:n puolue hallituksen ohje ei toteutunut Vaasassa kunnanvaltuutetuille, ohjeen mukaan sosiaalidemokraatit eivät ryhdy kunnissa tekemään leikkauksia hallituspuolueiden puolesta.

Ainakin KH:ssa SDP:n edustajat hyväksyivät 3 miljoonan euron leikkauksen ja valtuustossa nähdään sitten 12.10 miten äänestävät siellä.

Mutta myös vasemmistoliiton edustaja oli KH:ssa äänestänyt 3 miljoonan euron leikkauksen puolesta.

Valtakunnallista kehotusta oppositiopolitiikasta eivät SDP:n eivätkä myöskään vasemmistoliiton valtuutetut ottaneet huomioon ja näin sai oikeisto vasemmiston tuen leikkauspolitiikalle. Mutta myös vihreät olivat hallituksen ajaman leikkauslinjan takana.

Vasemmiston sanojen ja tekojen uskottavuutta mitattiin nyt KH:ssa ja 12.10 valtuustossa.

KH:n puheenjohtajan haastattelussa Pohjanmaan Radiossa tuli hyvin esille perustelut. Ne olivat juuri yleiset ja hän viittasi myös maailmanlaajuiseen lamaan. Vähemmän hän puhui itse Vaasan kaupungin taloudesta, joka ei ole niin huono, että pitäisi noudattaa porvarihallituksen leikkauslinjaa.