torstai 26. helmikuuta 2015

Oikeistolainen totuus on nyt epäselvä ja se horjuu


Raimo Hautanen Pohjalaisen kolumnisti kirjoitti keskiviikkona totuudesta.Oikeistolaisten trollien areenana ja esiintyvä Pohjalainen, jossa myös Hautanen kirjoittaa totuudesta ja muusta oikeistolaisesta ajatusmaailmasta.

Pohjalaisen tehtävänä on ylläpitää oikeistolaista ideologiaa ja maailmankatsomusta. Se on tietenkin itsestäänkin selvä asia. Pohjalainen ei mitenkään tuo esiin ideologiaansa eikä tukea oikeistopuolueille. Vaan se esiintyy muka sitoutumattomana kansalle. Tässä tulee juuri esiin sen kuuluminen oikeistolaiseen Trolliarmeijaan. Viimeisin vahvistus oli Länsimedian trolliyrityksen perustaminen. Tämä media yritys tuottaa aineistoa lehdistölle ja myös tietenkin verkkoon.
Nyt myös käydään henkistä sotaa nettimediassa eli taistelua sieluista. Tavoitteena on siis maaperän muokkaaminen ja muuttaminen oikeistolista ajatusmaailmaa tukevasti.

Hautanen lainasi jutussaan Vladimir Vysotski (1938- 80) venäläinen runoilijaa, laulajaa ja näyttelijää. Hän arvosteli neuvostoyhteiskuntaa terävillä säkeillään, mutta myös toisaalta tuki sitä. Suomessa hänen tunnetuin sävellyksensä on Ystävän laulu. Nuorena kuollut laulaja sai vuonna 1999 kuvansa venäläiseen postimerkkiin. Vysotski oli nuori kapinallinen kuten nuorena tulee ollakkin, mutta oikeistolainen hän ei todellakaan ollut.

Ukrainan tapahtumat ovat saaneet kokonaiset oikeistolaiset trolliarmeijat kriisiin. Oli ensimmäinen kerta Ukrainassa, kun USA ja Nato joutuivat perääntymään, imperialistisissa aikeissaan Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen.
Mutta toisaalta myös Kreikan vasemmiston nousu sai koko trolliarmeijan polvilleen.

Trollivaikuttaminen ei ole mikään uusi asia sitä on ollut aina, mutta nykyään se on aikapitkälle alanammattilaisten hoitamaa. Toisaalta nyt siinä on arkumenttina Venäjä vastaisuus.
Nyt käydään mediassa, joka tasolla sanoilla sotaa Venäjää vastaan. Venäjä kun on noussut myös uusoikeistolaisuutta vastaan ja tämä on sitten yhdistänyt porvarillista mediaa.
Totuus ei todellakaan pala tulessakaan. Kapitalismia on vaikea puolustaa, kun sen koko olemus perustuu valheeseen ja pettämiseen.