lauantai 8. lokakuuta 2011

Suomi on hukannut yhteistyö kumppani Venäjän politiikassaan

Helsingissä maanantaiklubilla oli toimittaja ja kirjailija Hannu Taanila ottanut esille nykyisen Suomen Venäjä politiikan kovin sanoin. Hän ei näe Suomen nykyisessä ulkopolitiikassa päätä ei häntää. Hänen mukaansa Suomi on antanut kaikkein kalleinpansa pois – Venäjän. Suomella ei Euroopan uninonin myötä ole edes omaa Venäjä-politiikkaa, mikä on todella iso virhe.

Paasikivi ja eritoten Kekkonen valloittivat Venäjän. Meidän pitää ottaa Venäjä taas haltuun hyvällä ja positiivisella politiikalla.

Ongelmana on myös se, ettei nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa ole Paasikiven ja Kekkosen kaltaisia poliitikkoja. On vain vähälahjaisia paavolipposia ja kokoomuksen kellokkaita, joista Jyrki Katainen ansaitsee tittelin ”Reichsfuhrer” ja Alexander Stubb lempinimen ”Stubbinski”.

Taanila puhui asiaa joka pitää paikkansa, koska niin mädäntynyt on nykyinen tilannne eduskunta puolueiden osalta. Sieltä ei voi todellakaan tulla Paasikiven ja Kekkosen kaltaisa henkilöitäkään.
Pelkkiä höpönassuja!
Kun eduskuntapuolueet ovat melkein kuin samasta puusta veistettyjä on tulos politiikankin osalta on yhtä ja samaa.
Toisaalta eduskuntapuolueita vaivaan oikeistopopulismi, joka näkyi EU-velkaongelman takauksien osalta, jolle koko eurooppa melkein nauroi. Sitähän se on oikeistopopulismi, pelkkää viihdettä, jota vetää Soini ja Perussuomalainen puolue etunojassa eduskunnassa.

Kekkosen aikaan ei ollut tilaa oikeistopopulismille mutta myös vasemmiston vasemmistolainen politiikka sen esti. Vasemmisto ja keskustapuolue yhdessä Kekkosen kanssa olivat päämoottorit Venäjän ja Suomen yhteistoiminnassa.