tiistai 26. helmikuuta 2008

Pohjalainen päästeli valkoisia valheita

Pohjalainen lehti 26.02.08 julisti, että jääkärien kouluttamisella oli koko kansan tuki.Täyttä valetta! Mutta tottakai valkoinen porvaristo yritää antaa jääkärihankkeelle leiman, että se oli koko kansan, eikä pienen eliitin hanke valtansa tukemiseen.Tasaarin valtaan eivät olleet porvarit kyllästyneitä, vaan päin vastoin Tsaarin valta turvasi suomalaiselle porvaristolle etuoikeudet. Mutta kansa oli todella kyllästynyt suomalaisen porvariston riistoon ja sen ajan sortovaltaan.
Kansa oli siihen aika yhtä alistettua, kuin se on tänäkin päivänä pääoman vallanorjuuttamana.

Porvaristo pelkäsi työtätekevää kansaa ja kun vallankumous tapahtui Venäjällä, ei porvaristolla ollut enää Tsaarin vallantukea. Tähän vallanuusjakoon tarvittiin nimenomaan Jääkäreitä ja muita militaristisia järjestöjä. Porvariston oli luotava koko väkivaltakoneisto uudelleen, kun vallankumous tapahtui Venäjällä.Tämän johdosta, myös Suomen porvaristo haki aktiivisesti tukea Saksasta kun se menetti Venäjänporvariston selkänojan.

Suomen työväenvallankumous tähtäsi sortovallan ja porvariston komennon lopettamiseen kuten olivat Venäläiset työläisetkin tehneet lokakuun vallankumouksessa. Suomalaiset työläiset eivät siinä onnistuneet ja nyt sitten elämme porvariston riktatuurissa edelleen.

Verrattuna aikaan ennen ja jälkeen 1918 ovat vain kulissit muuttuneet sama pääoman sortovalta jatkuu edelleen. Vain toinen maailmansota, suomalaisten porvarien sotaseikkailut fasistisen Saksan kanssa, joka päättyi raskaaseen tappioon toi helpotusta Suomen kansalle. Mutta toisaalta kansalaisia menehtyi sotaseikkailussa suurimäärä. Myös valkoisten vapussodassa 1918 vapautettiin suomalaisia suuri määrä hengestää saksalaisilla aseilla.

Toisentasavallan alussa alkoi edustuksellisessa demokratiassa kuulua kansan ääni. Rauhan tultua oli koko senaatintori tupaten täynnä kansaa ja kaikkien tahto oli ei koskaan enää sotaa! Vuoden 1945 jälkeen alettiin sitten rakentamaan Suomalaista hyvinvointivaltiota vasemmiston ja keskustalaisten kanssa. Oikeisto oli sotaseikkailujensa johdosta sivussa, myös sdp:n ”oikeisto”Tannerilaiset.

Osa porvaristoa siirtyi ulkomaille, kuten Mannerheim Sveitsiin.Mutta kuten nyt näkyy on oikeistolaisuus noussut jälleen, tätä kuvastaa hyvin jääkärien ja muiden militarististen järjestöjen juhlinta. Myös historialle uusoikeistolaisuus antaa ideologiansa mukaista tulkintaa.