perjantai 3. huhtikuuta 2015

Oikeistolaisuus jyrää työväestöä ja myös työväenyhdistyksiä talouden kurjistamisessa

Vaasassa vasemmistolaiset yhdistykset jäivät ilman kaupungintaloudellista tukea. Kokoomuslainen Pohjalainenkin lehti otsikoi sitä kuvaavasti" Vaasa suosii kulttuuria, vasemmistolle ei mitään."

Oikeistolaiset ja porvariston arvomaailmaa tukevat sitäkin runsaammin tukea. Tämän oli ilmeisesti ensimmäinen kerta sotien jälkeen, että työväenyhdistykset jäivät ilman kaupungintukea.
Sietää kysyä oliko päätöksessä mukana myös SDP ja vasemmistoliiton edustajat kaupunginhallituksessa?
Jopa militaristiset järjestöt ja kiihkouskovaiset saivat runsaasti tukea. Mutta myös porvarilliset koulutukseen liittyvät säätiöt yhteensä 129 000 euroa, joka oli kaikkein isoin tuki. Näin siis Vaasa tukee oikeistolaista arvopohjaansa ja kulttuuriaan.

Työväenyhdistykset ovat myös työllistäneet pitkäaikaistyöttömiä toiminnassaan. Vaasan kaupungin päätös oli siinäkin suhteen isku työväenliikettä kohtaan.
Mutta myös työväenyhdistysten kulttuurilliseenkin toimintaan yhteiskunnallisen tuen leikkaaminen vaikuttaa.
Miten pitkälle eduskuntavasemmisto menee oikeistolaisen politiikan tukemisessa?

Nyt olisi eduskuntavaalien jälkeen oikea hetki siitä irtaantua, mutta se tulisi jo nyt ennen vaaleja tuoda esiin kansalle. Vasemmistolainen vaihtoehto nykymenolle lopettaisi kurjistamispolitiikan Vaasassa ja myös Suomessa.