lauantai 18. lokakuuta 2008

EVA kokoomuksen äänitorvi

Elinkeinoelämän valtuuskunta julkisti näin vaalien alla oman ohjelmansa kuntavaaleihin. Joka on nimeltään Paras kaupunki. EVA vaatii kuntien toiminnan entistäkin laajempaa kilpailuttamista, yhtiöittämistä ja siirtämistä yksityisten yritysten hoidettavaksi.

EVA myös haluaa siirtää kuntien omaisuutta yksityisiin käsiin. Raportissa tarkastellaan kuntia miten niiden varoilla voitaisiin edistää yksityisten palvelualojen kasvua ja voittoja. Hallituksen ja eduskunnankin hyväksymä "kuntauudistus" tukeekin jo EVA:n esityksiä palvelumarkkinoiden kasvattamiseksi. Mustasaaren ja Vaasan yhdistäminen myös sopii hyvin EVA:n suunnitelmiin, tulisihan siitä yli 100 000 asukkaan kunta ja palvelumarkkina-alue yksityiselle bisnekselle.

EVA:ssa röyhkeästi sivuutetaan asukkaiden näkökulma palvelujen tasavertaiseen saamiseen ja vaikutusmahdollisuuksiin. Selvästi näkyy, että raha johtaa nyt yhteiskuntaa ei asukkaiden tahto.

Erityisesti on EVA kiinnittänyt kyntensä suuriin kunnallisiin liikelaitoksiin ja niiden yhtiöittämisestä. Näin EVA laajentaisi kilpailuttamista ja rajoittaisi kuntien mahdollisuutta rahoittaa palveluja liiketoimintansa tuotoilla.

Suuriraha ei nyt salaa aikeitaan, kuten kokoomus, joka esiintyy työväenpuolueena!

http://www.eva.fi/index.php?m=3&subm=2&action=1&id=83