maanantai 4. huhtikuuta 2011

Mikä Suomessa mättää

-Köyhyysrajan alapuolella elää 700 000 suomalaista. Monella on pitkäaikaissairauksia, vammoja ja toimintarajoitteita. Köyhissä perheissä elää 151 000 lasta.

-65 000 nuorta on vaarassa syrjäytyä. Nykymenolla määrä lisääntyy tuhannella vuosittain. Yhden syrjäytyneen elämänaikaiset menot yhteiskunnalle ovat keskimäärin miljoona euroa.

-Koulujärjestelmän ulkopuolelle putoaa 3000 lasta vuodessa. Monella on neurologisia tai muita ongelmia. Oppilashuoltoon ei resurssoida riittävästi.

-Työttömiä on 240 000 suomalaista, heistä pitkäaikaistyöttöminä neljännes. Toimintarajoitteiset päättyvät tuen puutteessa muita useammin työttömiksi. 30 000 työkyvyttömyyseläkeläistä voisi ja haluaisi tehdä osa-aikatyötä.

-Terveyspalveluja ei suunnata tasaveroisesti. Ylemmät tuloryhmät ja työsuhteiset saavat parempaa palvelua käyttämällä yksityisiä hoitopalveluita ja työterveyshuoltoa. Mielenterveysongelmiin ei tarjota riittävästi hoitoa.

Tämä luettelo nykymenosta osoittaa, että eduskuntavaaleissa tärkein asia on vaihtaa koko korruptoitunut valtaeliitti ja puolueet.

Eduskuntaan tarvitaan oikeudenmukainen ja rehellinen sekä todellinen vasemmistolainen vaihtoehto.