keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Vietämme 9.5.2008 voiton päivää

Voiton päivänä 9.5.1945 aseet vaikenivat Euroopassa. Historiallisena tosiasiana pysyy edelleen se, että sosialismi pelasti ihmiskunnan fasismilta. Neuvostoliitolla ja kommunistisella liikkeellä oli ratkaiseva osuus fasismista saavutetussa voitossa.
Saksan suuryhtiöt ja suurtilanomistajat nostivat Adolf Hitlerin valtaan ja käyttivät fasistista komentoa alusta loppuun voitontavoittelun välineenä.

Neuvostoliiton ja muiden fasisminvastaisen liittoutuman maiden voitto pelasti kymmenien valtioiden ja kansojen vapauden ja itsenäisyyden.
Voitto fasismista poisti ihmiskunnan vapaata kehitystä uhanneet esteet sekä loi uusia edellytyksiä yhteiskunnallisille uudistuksille.
Muun muassa Suomesta tuli ensimmäistä kertaa vuoden 1917 jälkeen demokraattinen ja itsenäinen maa.

Voitto fasismista oli myös Suomen kansalle voitto, kansa vapautui maassa vallinneesta oikeistoterrorista. Oikeistoterrori alkoi tappioon päättyneen työväenvallankumouksen jälkeen. Oikeistoterrori oli myös viemässä itsenäisyyden suomelta sotaseikkailuissaan.

Neuvostoliiton kaatuminen ja sosialismin vaikeudet ovat antaneet uutta nostetta imperialismille ja se on noussut uudeksi uhkaksi maailman kansoille. Imperialistit käyvätkin nyt eri puolilla maapalloa aseellista sotaa raaka-aineista ja niiden kuljetusreiteistä.
Nykyinen Vanhasen oikeistohallitus on myös innolla viemässä maatamme Natoon ja sitä kautta imperialistisiin sotiin.