sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Solidaarisuutta huutaa ja kaipaa työväenliikkeen sisäinen tila

Nyt olisi vasemmistolaisen työväenliikkeen aika aloittaa poliittinen yhteistyö oikeistovallan kaatamiseksi tästä maasta. Siihen suomalaisella työväenliikeellä on voimaa ja vahva koko maan kattava organisaatio. Myös työväenliikkeellä on ammattimainen hyvä hallinto siihenkin tehtävään.

Koko ay-liike on työväenliikkeen vallassa ja vain AKAVA ja muutama muu kokoomuslaisilla porvareilla.

Kun on tullut lueskeltua työväenliikkeen historiaa. Silloin työväenliike toimi ilman ammattimaista organisaatiota. Mutta luokkatietoisuus oli korkeata, jos vertaa tähän aikaan.
Nyt olisi todella isot mahdollisuudet työväenliikkeellä saada kokoomuslandia muutettua vasemmistolaiseksi.

Vaasassa yritettiin aivan uutta teknistä vaaliliittoa ensin VL:n ja sitten SDP kanssa.VL:n osalta se kaatui heti, mutta SDP:n osalta täytimme jo ehdokassuostumukset. Vasta sdp kunnallisjärjestö sen sitten kaatoi.

Työväenliikkeen solidaarisuus ei tarkoita sitä, että esimerkiksi puolueet yhdistettäisiin. Ei vaan jokainen vasemmistopuolue toimisi itsenäisesti edelleen. Ay-liike toimisi työpaikoilla kuten ennen
osana muuta työväenliikettä.

Poliittinen yhteistyö parlamentissa ja hallituksessa valtiontasolla katkaistaisiin oikeistopuolueisiin. Aivan kuin naapuri maa Ruotsissa.

Nyt tulisi muistaa aikaa vuoden 1944 jälkeen kun suomeen alettiin rakentaa hyvinvointivaltiota.
Siinä projektissa olivat vasemmisto ja erityisesti SKDL ja SKP mutta myös SDP:n vasemmistolaiset mukana ja kokoomus porvarit olivat sivussa presidentti Urho Kekkonen oli myös siinä mukana ja piti kokoomuksen sivussa. Toinen tasavalta olikin suomen historian hyvää aikaa aina vuoteen 1980 asti. Kekkosen poistuminen ja eduskunta vasemmisto antoi kokoomukselle tien uuteen nousuun. Kokoomus on taitavasti vetänyt osan vasemmistoa liittolaiseksi. Sen tuloksena on suomessa äärikoikeisto PS muodossa noussut uudeksi kokookoomuksen apupuolueeksi.

Kun työväestä on menenttänyt säästö -ja leikkauspolitiikassa olleen eduskuntavasemmiston luottamuksen. PS on vaaleissa sitten saaneet kansan äänet, jotka aikaisemmin ovat tulleen vasemmistolle.

Työväenliike voi jälleen nousta kansan luottamuksen arvoiseksi, kun se tekee selvän eron oikeistoon ja erityisesti kokoomukseen.
Työväenliikkeellä on siihen isot mahdollisuudet mutta se edellyttää luokkatietoista politiikkaa ja työväenliikkeen sisísäistä solidaarisuutta ja yhteistyötä.