lauantai 31. heinäkuuta 2010

Kangasluoma avoimen Ryssittelyn kannalla


Luettuani Vaasassa ilmestyvästä Pohjalaisesta Lapualaisen toimittajan Pentti Kangasluoman kirjoituksen tuli mieleen, että onko hän palannut 1930:lle. Silloin avoimesti Ryssiteltiin ja hiottiin sotakirveitä. Tuolloin avoimuus oli sitä, että ne jotka vastustivat silloista oikeistoriktatuuria maassa vangittiin. Lapualiike ja Suojeluskunnat riehui maassa ja kävivät jopa Vaasassakin tuhoamassa työväenlehden kirjapainon. Ammatiosastoilta ja vasemmistolaisilta järjestöiltä oli kielletty toiminta mm.

Silloinen valtaeliitti johti toiminnallaan maamme sotaan Neuvostoliittoa vastaan ja Natsisaksanliittolaiseksi.

Jopa Venäjän päämisteriä Putinia hän arvostelee todella lapsellisesti, että hän ei ole istunut vankiloissa vaan olin valvonut niitä, jotka terrorisoivat sosialismia vastaan.

Eikö hän muista mihin viimeinen Venäjä viha johti maamme? Lyhyt on miehellä muisti!

Pienellä Suomella ei todellakaan ole varaa Kangasluoman kaltaiselle vihankylvölle Suurta naapuria kohtaan. Tulisi toimia juuri päinvastoin ja ottaa oppia Urho Kekkosesta miten talous- ja kulttuuriyhteistyö tulee rakentaa kansojen välillä. Siihen ei viha ja sotiminen sovi.

Venäjällä on edelleen valtiovallalla valta, mutta tilaa on annettu yksityiselle yritystoiminnallekkin.
Se olikin niitä isoja virheitä mitä Neuvostoliitossa tehtiin. Ei yritystoiminta ole uhka sosialismille, silloin kun siitä on leikattu keinottelu pois. Toisaalta valtiovallan tulee ohjata ja säänellä finanssi ja pankkitoimintaa, sillä turvataan oikeudenmukaisuus ja rehellisyys taloudessa.

Kapitalismi on kaukana avoimesta yhteiskunnasta. Tässä järjestelmässä rahan valta määrää yhteiskunnan avoimuuden, koska nykyinen media on melkein kokonaan niiden vallassa.

http://www.pohjalainen.fi/arc_article.jsp?article=513659

Vaaleihin tavarataivaan alla onnellisina kuluttajina


Onko yleinen populismi Suomessa konsensuksen jälkeinen sairaus? Nyt vallitsee kulutuskulttuurin ja yksilökeskeisyyden arvot, melkein kautta ”koko kansan”.

Hallitus esittää talousarviossaa kansalle ilma- ja maalämpöpumppuja edullisempina yhteisen kaukolämmön tilalle. Sopii hyvin tähän yksilökeskeiseen aikaan, jokaiselle oma lämpölähde.

Lankapuhelimet ovat jo kokonaan hävinneet, kun jokaisella on ”oma” puhelin. Mutta kaiken huippu on se, että nyt alkaa olemaan jokaisella oma tietokone eli perheissä on näitätavaroita koon mukaisesti. Ei ole ollenkaa ihme, että yhteissöllisyys on muuttunut kieroituneeksi.

Kunnissa ei työttömiä, köyhiä eikä muitakaan vaikeuksissa olevia ihmisiä auteta heidän todellisessa hädässä ja se on jätetty erilaisten yhdistysten toiminnaksi. Kunnalliset sosiaali ja terveyspalvelut ovat muuttuneet yksityisiksi palveluiksi, joita ostetaan rahalla.

Kauheinta tässä nykyisessä ilmapiirissä on vasemmiston tilanne, joka on myös tavarakulttuurin ja yksilökeskeisyyden sairastama. Ihmisten auttaminen ja yhdessä toimiminen on korvautunut kieroituneeksi kuluttamiseksi.

Vasemmiston tulee irtaantua kieroituneesta yhteisöllisestä tavarakulttuurista ja ottaa tilalle työväenluokan yhteiset yhteiskunnalliset arvot. Tämä palauttaisi luottamuksen vasemmistoon.