keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Suomessa on nyt valtaeliitti ja valtapuolueet syvässä korruptiossa

Missään muussa maassa ei olisi vastaava vaalirahasotku mahdollista elää julkisuudessa kuukausia ilman, että se johtaisi rakenteellisiin muutoksiin ja puolueiden osalta uusiin vaaleihin, kuin pienessä Suomessa.

Sotku on yksi tulos suomalaisesta konsensuksesta, jossa valtaeliitti suojelee toinen toistaan, kaikki kun ovat samassa sopassa.

Hallituskaan ei kaadu vaikka keskustan puheenjohtaja on korviaan myöten vaalirahasopassa ja nyt jopa puolue on haastettu oikeuteen.

Hallitus ja kansanedustajat voivat siis tehdä melkein mitä vain tässä järjestelmässä, kun heillä on vaalikauden kattava mandaatti äänestäjiltä.

Mutta kaikki näyttää kulminoituvan henkilökeskeisyyteen tässäkin asiassa eli jokainen kansaedustaja vastaa vain itsensä osalta. Näin vältetään koko järjestelmän valheellisuus ja vastuu.

Puolueet ovat siellä taustalla jossain. Mutta en usko, että oikeiston kaksi isointa puoluetta keskusta ja kokoomus, tästä nyt selviää ilman joutumista vastuuseen. Onhan esimerkiksi RAY avustusten virtaaminen näiden puolueiden vaalirahoitukseen aikamoinen rikos.

Viime eduskuntavaaleissa ollut SAK vaalimainos, joka aiheutti paheksuntaa, ei ollut ollenkaan väärässä, jos ajatellaan nykyistä vaalirahasotkua.
Nyt nämä SAK mainoksessa lihapatojen ääressä aterioivat herrat rypevät, jopa sosiaalisesti heikossa-asemassa olevilta (RAY:n avustus) ihmisiltä otetussa vaalirahasopassa partojaan myöten.

Se toisaalta, että erityisesti oikeiston pääpuolue kokoomus nauttii suomalaisten kapitalistien runsasta taloudellista tukea ei ole uusi asia.

AY-liikkeen tuki vasemmistopuolueille mahdollistaa osallistumisen vaaleihin vasemmistopuolueille, se vain pitäisi kohdistua tasaisemmin, jokaiselle vasemmistopuolueelle. Ay-liike on työväenliike ja myös vasemmistolainen.

Tässäkin pitää muistaa, että elämme kapitalismissa, joka jakautuu työhön ja pääomaan edelleen, emme elä vielä sosialismissa.

Suomi on juuri pienen kokonsa osalta otollinen maa korruptiolle, kaveri kun ei kaveriansa petä.

Nykyinen meno kaipaa sitä sotien jälkeistä oikeudenmukaista vasemmistoa nyt esiin!