sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Goebbelsmäistä propaganda toimintaan

Pohjalainen julkaisi toiselle kertaa tänään 3.5.09 sanomalehtien liiton sananvapausjulistuksen kirjailija Sofi Oksanen julistamana. Oksanen on tullut tunnetuksi Viron oikeistolaisten uustulkinnoista Neuvosto Eestin (Viron) tasavallan osalta. Nämä ovat nyt koko 50 vuotisen työväenvallan ajan kumonneet tulkinnalla, että Viro olisi ollut tuon ajan miehitetty. Toisaalta sen ymmärtääkin Viron historian vääristelijöiden osalta. Neuvostojen Virossa kun oli työväenliikkeen valta ja oikeistovalta joutui sivuun ja pakeni ulkomaille. Osa jäi Viroon tekemään myyräntyötä Nevostovaltaa vastaan ja ulkomailta käsin.

Täytyy olla tärkeää asiaa kokoomukselle kun julistus pitää kahdelle kertaa toistaa. Tämä jo viittaa Goebbelsmäiseen propaganda toimintaan, kun tarpeeksi useasti asia toistetaan, niin se muuttuu todeksi ja menee ihmisten päähän.

Tässä nyt tulee oikeistolaisten kansainvälisyys esiin kun he käyttävät Viroa hyväksi sanavapausjulkistuksessa Suomessa. Toisaalta myös maamme oikeistolaiset ovat tukeneet Viron nykyoikeiston vallanrakentamista Virossa.

Olen edelleen samaa mieltä julistuksesta ja sen sisällöstä kuin aikaisemminkin.

Ei kommentteja: