lauantai 19. syyskuuta 2009

Onko oikeistolaistunut ay-eliitti muuttunut ahneeksi saalistajaksi


Ay-liike sijoittaa huomattavan osan varoistaan ulkomaille. Aamulehden selvityksen mukaan yhdeksällä suurella ammattiliitolla on lähes 140 miljoonan euron verran arvopaperisijoituksia ulkomailla.
AY-liikkeen talous näyttä olevan kunnossa. Työväenliikkeen ideologia ja punainen aate on hukassa ay-valtaeliitiltä. Nyt puuttuu ay-toiminnasta työväenhenki ja tilalle on tullut ahneuden henki.

Tätä menoa tekee valtaeliitti ay-liikkeestä yhden yksityisen finanssipääoman tukijalan. Samoin sijoitustoiminta, vien työtä jäsenistön edunvalvonnasta. Ammattiyhdistysliike on aikoinaan perustettu taistelevaksi työpaikkojen työläisten edunvalvonta organisaatioksi.

Toisaalta sijoitustoiminta kuvastaa hyvin nykyisen valtaeliitin totaalista vieraantumista alkuperäisestä tehtävästä, valvoa ja parantaa työläisten etuja.

On todella huolestuttavaa, että uusliberalismi vaivaa myös ay-eliittiä. Kun samaan aikaan irtisanomisilla ja lomautuksilla painava yksityinen pääoma käy työläisten kimppuun työpaikoilla.
Työnantajat luovat työpaikoille pelon ilmapiirin, jolla sitten pakotetaan työläiset luopumaan osasta palkkaa ja muista saavuttamistaan eduista pääoman voitontavoittelun eteen.

Ay-eliitti tukee sijoitustoiminnallaan myös tuota ahneuden häpeämätöntä riistoa, jonka kohteena ovat ay-liikkeen jäsenet työssään.

Nyt pitää ylimääräiset rahat sijoittaa työpaikoille ammattiosastoihin, että voidaan suoraan työpaikoille saadaan päätoimisia työläisten edunvalvojia ja ammattiosastojen toimintaan lisää puhtia.
Häpeämätön työläisten heitteillejättö on ay-liikkeen osalta saatava loppumaan.

Ei kommentteja: