lauantai 30. tammikuuta 2010

Uusikylä hakee syyllisiä koulujen huonoon tilaan opettajista

Arvon professori Kari Uusikylä kirjoitti kolumnissaan 30.1.10 opetustyöstä. Prosfessori jälleen kerran keskittyy yksilötasolle kouluopetuksessa ja koko koulujärjestelmässä. Professori oli saanut aiheen kirjoitukseen lehtikirjoituksesta, jossa opettaja oli kuvannut työtään huusin tyhjennykseksi.

Uusikylä ei vahingossakaan tuo esiin kirjoituksissaan nykyistä tilanne kouluissa ja kunnissa. Siellä kun on vuodesta toiseen leikattu resursseja opetuksesta ja opetusryhmät ovat jatkaneet kasvuaan.

Nyt sitten keksittiin uusi välinen säästämiseen Parashanke, jolla kuntia ja kaupunkeja yhdistetään ja sitä kautta sitten myös kouluja ajetaan edelleen ahtaammalle ja jopa lakkauteaan.
Kouluihin on myös tuotu oikeistolainen ideologia ja bisnesajattelu, kuten että oppilaat ovat koulujen asiakkaita(ihmisiä)ja niin edelleen.

Mielestäni Uusikylän kolumni Pohjalaisessa oli törkeää opettajien arvokkaan työn mustamaalaamista ja aliarvioimista. Ei ole opettajien vika kun koulujärjestelmä on ajettu ahdinkoon jatkuvien säästöjen kautta.

Hänen tulisi hakea syyllisiä nykyisestä valtaeliitistä, joka politiikallaan on nykyisen tilanteen saanut aikaan kouluissa.

Ei kommentteja: