lauantai 28. elokuuta 2010

Kenenvaltuuksilla SAK pomo puhuu kuntien alasajosta


”SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn (SDP) mielestä Suomen kuntien määrä pitäisi vähentää alle sataan lähivuosina.
Kuntien yhdistämisen yhteydessä olisi Lylyn mielestä pohdittava, voisiko joitain kuntien vastuulla olevia palveluja siirtää valtion hoidettaviksi. Lyly otti kantaa kuntien yhdistämiseen Loviisassa paikallisen työväentalon 100-vuotisjuhlassa.
Aiemmin myös kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ovat tukeneet kuntien määrän vähentämistä sataan.”

Nyt ovat siis suurenrajan puolue kokoomus ja keskustalaiseksi muuttunut SDP yhtäpataa. Tämä osoittaa nyt sen, että konsensus SDP ja suomalaisten kapitalistien välillä ei ole minnekkään kadonnut. Tarkoittaako tämä nyt myös sitä, että palataan vaalien jälkeen kokoomuksen ja SDP hallituspolitiikaan.

SAK:n puheenjohtajan Lylyn kannanotto kuntien määrästä on uskomaton. Hänen puheet SAK:n puheenjohtajana tässä asiassa ja vielä työväentalon 100-vuotisjuhlassa on jäsenistön ja työläisten halveksimista. Toisaalta SDP-johtoisen SAK:n rooli on ollut jarruna oleminen vasemmistolaisen työväenliikeen edunvalvonnassa.

Sen ymmärtää kun EK:n pamput jauhaa keskittämistä ja julkisensektorin alasajoa, niillä on omalehmä ojassa.

Kuntien alasajo ei johtaisi siihen, että valtio kuntienpalvelut hoitaisi, vaan ne siirtyisivät yksityiselle bisnekselle.

Euroopassa AY-liike valmistautuu toimintapäivään 29 syyskuuta. Toimintapäivän tavoite on laittaa piste leikkauspolitiikalle ja julkisensektorin alasajolle.

Ei kommentteja: