lauantai 13. marraskuuta 2010

Nykyinen politiikka näkyy köyhyyden lisääntymisenä

Varakkaiden kaupungin ja kuntaosien asukkaat nauttivat paremmasta julkisesta palvelusta, arvioi tutkija Annina Ala-Outinen Helsingin kaupungin tietokeskuksesta.

Ilmiö on sama muissakin kaupungi ja kuntakeskuksissa. Toisaalta, jos kunpalveluja saa, ei laadussa ole isoja alueellisia eroja, mutta joillakin alueilla on jonotustilanne paha, oli kertonut Ala-Outinen medialle.

Pienituloisten, työttömien ja maahanmuuttajien keskittyminen tiettyihin lähiöihin kuorumittaa köyhien asutuskeskuksien julkisia palveluja.
Opettajat kokevat riittämättömyyttä, lääkärit taas pakenevat tietyiltä alueilta ja terveysasemilta eikä lastensuojelussa voida auttaa kaikkia apua tarvitsevia.

Kehitys siis uusintaa huono-osaisuutta , mutta myös hyväosaisuuden jatkuvuutta. Eli rikkaat saavat jatkaa köyhien kustannuksella ylellistä elämäänsä.

Nykyinen oikeistolainen politiikka on romuttanut ja pirstaloinut suomalaisen hyvinvointivaltion ja sitä nimenomaan kuvaa tutkijan työntulokset.

Tässä on taas maahanmuuttajilla keinotteleville faktaa nykyisen köyhyyden todellisista syistä.

Köyhyys on vastakohta rikkaiden ylelliselle elämälle ja heidän poliittinen etujensa aja on ensisijaisesti oikeistopuolue kokoomus.

Ei kommentteja: