keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Mistä terrorismi sikiää

Kun tarkastelemme vuoden 1990 jälkeistä aikaa, niin on aivan selvää se, että kansojen elinolosuhteet ovat maailmanlaajuisesti heikentyneet.

Samoin edustuksellinen demokratia on muuttunut valtaeliitin alueeksi, jossa ei juurikaan kansan ääni kuulu. Ihmiset kokevat, että enää ei voi elämäänsä vaikuttaa äänestämällä ja tämä johtaa terroristisiin tekoihin.

Edelleen globaali kapitalismi aiheuttaa köyhyyttä, sotia ja eriarvoisuutta eri puolilla maapalloa.
Kun ihmiset on alistettu melkein orjien tasolle ei ole ollenkaan ihme, että se johtaa terrorismiin.

Sosialismi (työväenliike) ei ole aiheuttanut terrorismia, vaan terrorismi lähtee juuri kapitalismista, joka riistää eripuolilla maapalloa eläviä kansoja. Samoin se väkivalloin riistää uusia raaka-ainealueita ja kuljetusreittejä hallintaansa.
Kuten lähi-itä ja Israel. Mutta myös Irak ja Afganistan ovat sellaisia sotatapahtumia, jotka väistämättä johtavat terrorismiin.
Kun ihmisiltä on viety mahdollisuudet vaikuttaa elämäänsä, aiheuttaa se juuri terrorismia.

Toisaalta USA ja CIA myös käyttävät likaisentyöntekijöinä terrorismiin taipuvaisia järjestöjä ja henkilöitä omien poliittisten ja taloudellisten etujensa ajamisessa.

Mutta myös Suomessa toimi ennen sotia Lapuanliike, joka voidaan myös luokitella terrorijärjestöksi. Lapuanliike kävi terroristista sotaa vasemmistolaista työväenliikettä vastaan. Mutta toisaalta sekin sikiää kapitalismista.

Nämä ovat niitä tekijöitä, jotka ovat olleet ja ovat edelleen kasvualustana terrorismille.

Ei kommentteja: