tiistai 15. maaliskuuta 2011

Pohjalainen murentaa Hyvinvointivaltion kivijalkaa solidaarisuutta

Vaasalainen Pohjalainen lehti jatkoi kuntarakenteen nakertamista verotulojen tasausjärjestelmän osalta 15.3 pääkirjoituksessaan. Verotuloja tasataan kuntien välillä ja se on yksi todella merkittävä asia hyvinvointivaltiossa, jossa pidetään huolta kaikista kunnista ja kansalaisista. Hyvinvointivaltion periaatteeseen kuuluu, että palvelut ovat lähellä asukkaita. Raha ei ole itsetarkoitus, vaan resurssi järjetää ihmisille hyvät ja lähellä olevat palvelut.

Pohjalaisen pakkomielle on yksityinen pääoma ja voitontavoittelu, kuten kokoomuksen ja rahavallan olemassaoloon tietenkin kuuluu. Kunta ja julkinensektori ovat oikeistolle ja rahavallalle sosialismia.

Kuntia on jo vuosia painostettu bisnes ja tulosajatteluun. Kapitalismin henki on siis saatava elämään kunnissakin.
Kokoomuksen Pohjalainen lehti asettaa yhteiskunnalliset toimijat kunnat vastakkain, mikä on vastuutonta ja raukkamaista hajota ja hallitsepolitiikkaa.

Rahaa on mutta palvelutuotanto pätkii


Saman päivän lehdessä oli toinen artikkeli, jossa ylpeiltiin Vaasan kaupungin tilinpäätöstä, jossa oli vuoden 2010 osalta ylijäämää 7,5 miljoonaa ja pankissa on vielä aikaisempien vuosien säästöjä 35 miljoonaa euroa.

Vaasassa on jo vuosia tehty alijäämäisiä budjetteja kuten vuonna 2010, joilla on painettu nettomenoja alas. Palkkamenoissa oli, jopa alimitoitettu budjettikin alitettu.

Vaasan vt. kaupunginjohtaja Tomas Häyry oli eronneen kokoomuslaisen Lumion linjoilla. Työpaikkaomavaraisuuden osalta Häyry totesi lehdessä, että jos Vaasalla ei ole edellytyksiä kuntakoon tarkistamiseen, niin sitten ei missään. Onko tuo ahneutta vai suurvaasa ajattelua?

Ei kommentteja: