sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kokonaisnäkemys hukassa ihmisten ja nuorten syrjäytymisestä

Presidentinvaaleissa 1968 kokoomuksen KOP:n johtaja Matti Virkkunen otti kantaa työttömyyteen (syrjäytymiseen) ja esitti, että työttömät voisivat valmistaa saappaita armeijalle.

Tänään 30.9.12 oli Pohjalaisessa vähän samansuuntainen esitys, nuorten syrjäytymisen uhassa oleville. Että kutsuntoja armeijaan pidennettäisiin viideksi päiväksi, johon osallistuisi koko 19 -ikäluokka, miehet ja naiset. Nuoria opetettaisiin päihteettömissä oloissa, oikeisiin ruokailu, lepo, ja liikuntatottumksiin, joissa olisi myös tietokoneiden ja pelien maailma rajattu. Näin siis syrjäytyneille annettaisiin mahdollisuus tarttua elämään ja valita opiskelun tai työnteontie itseään kiinostavalta alalta.

Idean esitti Kauhavan lentosotakoulun johtaja eversti Jukka Ahlberg, joka näin laajentaisi kutsuntoja siten, että mukana olisi koko 19 vuoden ikäluokka, jossa lisänä siis jo syrjäytyneet, jotka eivät muuten osallistuisikaan kutsuntoihin.

Pohjalainen vielä jopa perustelee, että voittajina olisi armeija nykyistätarkemman valintajärjestelmän ansiosta ja vielä, että se olisi tasa-arvoinenkin, kun koko ikäluokka siihen osallistuisi viikon ajan.

Tämä ehdotus menee siihen presidentti Niinistön työryhmän syrjäytymistä esittävään teemaan.

Valtaeliitille tuntuu todella olevan vaikeaa tunnustaa, että he ovat ihan itse aiheuttaneet ihmisten syrjäytymisen elämästään.
Nykyistä säästö -ja leikkauspolitiikkaa on Suomessakin jo harjoitettu toistakymmentä vuotta ja sen politiikan tulosta on, että ihmisten pahoinvointi Suomessakin edelleen kasvaa.
-Työttömyys lisääntyy, toimeentulovaikeudet kasvat ja huolielämän perusasioista on uhattuna.

Kokoomuksen ajama uusliberalistinen politiikka juuri jättää ihmiset ja nuoretkin omanonnensa nojaan. Eli jokainen vain vastaa itsestään. Tähän liittyen aloitettiin muuttamaan esimerkiksi kouluissa opetusta. Tuotiin erilaisia valinnaisia aineita kouluihin, joista oppilaat ihan itse tekivät valintojaan. Oppilaista tuli asiakkaita, joita opettajat palvelevat ohjaajina ja näin oppilaatkin jätettiin omanonnensa nojaan.

Vapautta tuotiin myös siten, että koulujen rajat poistettiin ja sen jälkeen vanhemmat voivat viedä koululaisensa mihin kouluun tahansa kunnan alueella. Näin koulutkin ovat alkaneet erilaistua. Rikkaat voivat viedä lapsensa parempiin kouluihin, joissa on parempi opetus.

Kun peruskoulut tulivat suomeen, se antoi hyvät mahdollisuudet työläisperheiden lapsille edetä ainan korkekoulutukseen asti. Nyt tämäkin tasa-arvoistava järjestelmäkin on murenemassa. Eli ollaan palamassa siihen, että vanhempien ammatti ja varallisuus ohjaa kestä tulee lääkäreitä tai vaikka insinöörejä. Tämäkin lisää nuorison syrjäytymistä. Eli uusoikeistolaisen politiikan tulo 1990 vallitsevaksi on mullistamassa myös koulutustakin Suomessa. Pääsyy ihmisten syrjäytymiseen normaalista elämästä johtuu nimenomaan harjoitetusta politiikasta.

Kunnallisvaaleissa on annettava vastalause leikkauspolitiikalle, jota nykyinenkin kokoomuksen Kataisen hallitus harjoittaa. Ikävää vain on se, että hallitusvasemmistokin on toteuttamassa säästö- ja leikkauspolitiikkaa eikä siis ole vaihtoehto. Näin on tulossa jälleen jätti jytky äärioikeistolle eli Perussuomalainen puolueelle.

Ei kommentteja: