lauantai 31. lokakuuta 2015

Pohjalainen sovittelevana äärioikeiston puheenjohtaja "sodassa"

Pohjalaisen päätoimittajalta tukea Perussuomalaisen puolueen varapuheenjohtajalle. Tynkkysen erottamisen osalta Soinin olisi vain pitänyt toimia toisin eli käyttää pehmeämpää menetelmää, kuin erottaa puolueen jäsenyydestä. Päätoimittaja ottaa tässä lyömäaseeksi Urho Kekkosen. Toteaa siinä, että Kekkonen otti kommunistit ministereiksi, hallitukseen ja piti sitä kautta heidät hampaattomina.

Viljanmaa ei näköjään muista, että Kekkonen piti myös kokoomuksen sotapolitiikot koko presidenttinä olon ajan poissa vallankuvioista.
Perussuomalainen puoluetta ei olisi olemassakaan ilman vasemmistopuolueiden sulautumista oikeistolaiseen menoon suomessa. Soini käytti taitavasti SMP:n konkurssin jälkeen syntyneen tyhjiön vasemmalla. Toisaalta vastaava ilmiö on koko EU:n alueella.

Vastaavasti aikoinaan Veikko Vennamo käytti vastaavaa tyhjiötä sotien jälkeen, kun vasemmistopuolueet olivat hallituksessa ja Urho Kekkosen tukijoukoissa. Maassa oli myös tuohon aikaan syvä konsenssus ja tupoja tehtiin, että saatiin myös ay-liike ruotuun.
SMP:n pomo Vennamo kannettiin eduskunnasta ulos suunsoiton ja haukkumisen johdosta. Veikko Vennamo oli oppositiossa suomen ja Neuvostoliiton yhteistyön osalta. Hän ei ollut myöskään Kekkosen ystävä.

Suomessa ei sotien jälkeen ollut maahan muuttajia, vaan päin vastoin suomalaiset menivät Ruotsiin töihin siirtotyöläisiksi. Tätä sitten SMP käytti politiikassaan, aivan kuin nykyään persut maahanmuuttajia. Kielipolitiikka oli myös osa SMP:n teemoista.
Toisaalta Perussuomalainen puolue on lähellä kokoomusta ja erityisesti persujen nuoret ja kokoomuksen nuorisosiipi ovat kuin veljiä keskenään.
Vasemmiston tulisi nyt ottaa opikseen, että ei enää kolmatta kertaa mennä oikeiston likaisentyöntekijäksi. Koska nyt ei ole enää yhtään varaa menettää työläiskansan luottamusta.

Ei kommentteja: