lauantai 11. helmikuuta 2017

Kuntavaalit ovat nyt edessä

Suomalainen julkinensektori on muuttumassa yksityiseksi. Nykyinen kehtitys alkoi jo 1990 luvun alussa. Silloin alkoi niin sanottu uusoikeistolaisuus vaikuttaa yhteiskunnan edustuksellisessa vallassa. Raha-alkoi ohjata kuntien toimintaa. Samoin hallinto muuttui konsernihallinoksi,jossa tulosjohteisuus ohjaa kunnan koko toimintaa. Kunnan hallituksesta tuli konsernin hallitus ja lautakunnista tytäryhtiöitä.
Tämän jälkeen on meno ollut sitten sen mukaista. Tulosta kun pitää saada, tämä on johtanut siihen, että talousarviot ovat olleet kaiken aikaa alijäämäisiä.
Joka vuosi on säästetty ja leikattu palveluja, säästötavoitteen saavuttamiseksi. Nyt on sitten tullut mukaan julkisten palveluiden yksityistäminen. Eli verovaroilla ostetaan yksityisiltä yhtiöiltä kuntien palveluja asukkaille. Samalla osa verovaroista siirtyy yksityisten yhtiöiden oskeomistajille osinkona.

Suomen historian 100 vuotinen taival on nyt päättymässä hyvinvointivaltion osalta melkein, kuin päättyi suursuomisota 1945 täydelliseen katasrofiin.


Tästä hyvinvointivaltion katasrofista eivät tietenkään oikeistolaiset kykene pelastamaan suomalaista hyvinvointivaltiota. Vaan nyt jälleen tarvitaan vahvaa työväenliikettä siihen. Suomalainen radikaalinen oikeisto on nyt ajanut maamme julkiset palvelut täydelliseen umpikujaan. Tulevat kuntavaalit voivat nyt vielä kaataa parlamenttaarisen oikeistohallituksen ja avata tien eduskuntavaaleihin. Mutta varmaa on myös se, että äänestämälläkään ei oikeistovaltaa voida kaataa, vaan nyt myös tarvitaan perinteistä joukkovoimaa siihen.

Ei kommentteja: