lauantai 10. toukokuuta 2008

Myyräntyö maamme itsenäisyyden murentamiseksi jatkuu

Kokoomuksen ja oikeastaan koko oikeiston hakeutuminen kansainvälisen suurenrahan, sotilaallisen ja poliittisen selkänojan hakemiseksi jatkuu. Suuriraha ei luota Suomen kansaan ja siis pelkää kansaa edelleen, kuten se on tehnyt aikaisemminkin.

Sanomalehti Pohjalaisen toimittaja Matti Peltokangas astui 10.5.08 puolustusministerin Nato-huutokuoroon. Peltokangas jossittelee lehdessään Pohjoismaiden linjasta Naton-suuntaan, kuten teki puolustusministeri (kok.) Häkämieskin.

Peltokankaan artikkelin lopussa oli huipennus, kun hän kysyy, että muistaako joku, että Nato olisi joskus uhkailut tai haastanut riitaa ja vastaa itse, että EI.

Suomi, EU&NATO

Suomi on ollut historiansa ja itsenäisyytensäkin aikana suurvaltojen pelinappulana aina vuoteen 1945 asti. Maamme porvaristo on aina ollut liitossa suurenrahan ja sen valtaeliitin kanssa. Aatelisto, porvaristo, virkakoneisto ja upseeristo palvelivat uskollisesti kulloistakin emäsuurvaltaa ja hyötyi siitä. Venäjän Tsaarin vallan tuen menetys oli iso muutos, kun koko hallinto meni alta pois.

Sen jälkeen porvaristo hakeutuikin Saksalaisen pääoman kanssa yhteistyöhön ja aina Natsien kanssa käytyyn sotaan asti.

Tämän jälkeen maamme itsenäisyys on ollut huomattavasti lujemmalla pohjalla kuin aikaisemmin. Mikä johtui siitä, että oikeisto hävisi sotansa ja maailmaan muotoutui vahva sosialististen maiden liittoutuma. Samoin eri maiden vasemmistolaiset puolueet nousivat valtaan.

Suomen kansa oli myös vahvasti rauhanpolitiikan puolesta ja sotimisia vastaan.

Mutta oikeistolaisten pyrkimykset vahingoittaa maamme itsenäisyyttä olivat silti edelleen kovat. Oli asekätkentää ym. vastaavaa, jopa Kekkostakin yritettiin useamman kerran kammeta vallasta maamme ulkopoliittisen linjan muuttamiseksi.

Neuvostoliiton hajoaminen aiheutti totaalisen ryntäyksen länteen, ensin EY:n (EU) ja EMU:n.

EU:n kautta sitten Naton militaristisiin sotilasoperaatioihin mukaan.

Nyt ollaan sitten siinä vaiheessa, että oikeisto ja suurpääoma ajaa suoraa Nato-jäsenyyttä.

Nato on USA:n johtama sotilasliitto, imperialismin iskunyrkki. Natolla on globaali sotilasdoktiiri, se on tunkeutunut tukikohtineen oman alueensa ulkopuolelle ja käy sotaa eri puolilla maailmaa.

Sen päätehtävä on maailman luonnonvarojen ja energiareiteistä käytävä taistelu rikkaan maailman puolesta. Tätä siis nimitetään niin Natossa kuin EU:ssakin hämäävästi ”puolustukseksi”, jotta ihmiset luulisivat, että kyse on oman alueen ja jäsenmaiden puolustamisesta. Joten ei ole ollenkaan ihme, että Nato kelpaa suomalaiselle suurpääomalle selkänojaksi.

Nyt on todellakin hetki vahvalle rauhaliikkeelle olemassa. Militarismi tarvitsee poliittisen vastavoimansa, että palataan rauhan aikaan ja ihmiselämän kunnioitukseen.


Ei kommentteja: