lauantai 17. toukokuuta 2008

Suomalainen oikeisto juhli vapaussotiaan Helsingissä

Suomalainen suuriraha (oikeisto) esittää sovintojuhlia 1918 vapaussodan muistamiseksi. Suomalaisella työväenliikkeellä ei ole mitään syytä mennä tähän oikeistolaisten sovintoesitykseen mukaan. Kertakaikkiaan riistäjien kanssa se on sulamahdottomuus eli tuli ja vesi ei sovi yhteen.

Niin kauan kun maassa on kapitalistinen riistovalta, ei silloin eikä nytkään ole mitään edellytyksiä sovintoon, suomalaisen suurenrahan ja poliittisenoikeiston kanssa, vasemmistolaisella työväenliikkeellä.

Pohjalainen uutisoi 17.5.08 näyttävästi oikeistolaisten vapaussota juhlista Helsingissä, jossa oli puhunut akateemikko Päiviö Tommila, hän oli sanonut, että suomi olisi käynyt kolme vapaussotaa. Ensimmäinen olisi ollut 1808-1809 kun ei vielä itsenäinen Suomi irtautui Ruotsin vallan alta ja tuli sen jälkeen osaksi Tsaarin Venäjää.

Toinen olisi sitten ollut kun Suomi oli saanut itsenäisyytensä Lokakuun vallankumouksen jälkeen syntyneeltä Sosialistiselta Neuvostoliitolta. Toisaalta se ei kylläkään heti kelvannut suomalaiselle oikeistolle, vaan he hakivat Saksasta suomeen prinssiä. Suomalaisen oikeiston haaveet monarkiasta kuitenkin kaatui kun saksan keisarinvalta luhistui.

Kolmas olisi sitten se kaikkein irvokkain sota, jonka Tommila panee samaan vapaussota käsitteeseen vuosien 1939-1944 osalta, jolloin suomalainen oikeisto tavoitteli suursuomea yhdessä natsien ja Hitlerin kanssa eli olivat yhteistyössä fasistien kanssa.
Tavoitteena oli Mannerheimin pakkomielle kukistaa bolsevistinen valta Neuvostoliitossa. Hehän kuvittelivat Neuvostovaltaa savijaloillaan seisovaksi, joka noin vain voidaan kukistaa. Mutta toisin kävi suomalainen porvaristo sai kunnolla turpiinsa, josta he ovat vasta nyt selviämässä, kun vanha oikeistokaarti on jo haudassa.
Tässäkään yhteydessä ei ole todellakaan mitään sovinnon aihetta oikeiston ja vasemmiston välillä.

Vapaussota käsite on oikeistolaisille selvästi poliittinen ja vallanväline. Taustalla on Venäjän pelonkäsite, jolla he pelaavat ja hämäävät kansaa.

Presidentti Tarja Halonen ei osallistunut oikeiston vapausjuhliin. Juhlissa ei myöskään ollut yhtään edustajaa vasemmalta ja hyvä näin.

Työväenliikkeen olisikin jo korkea aika alkaa myös juhlimaan työväenliikkeen suurta vallankumoustapahtumaa vuodelta 1918, jolloin oli todella lähellä, että ei suomalainen suuriraha menettänyt valtaansa riisto-oikeuteensa. Suomalaisen vasemmiston on siis palattava tässäkin asiassa juurilleen ja alettava myös muistella historiaansa myönteisessä valossa.

Vasemmistolla ei todellakaan ole mitään hävettävää suomen kansalle, vaan päin vastoin.
Vasemmisto on taistellut kansan elämisen oikeudesta tässä maassa, koko historiansa ajan ja vastassa on aina ollut oikeisto ja suuriraha. Vasemmisto on siis vastavoima kapitalistien vallalle ja on näin ollen todellakin sovittamattomassa ristiriidassa keskenään.

Ei kommentteja: