tiistai 19. elokuuta 2008

Leikkaajat panevat nyt terveyspalveluja kuntoon

Vaasan terveyspalvelut kuntoon, julisti 19.8.08 kokoomuksen valtuutettu Seppo Rapo pohjalainen lehden mielipide sivulla. Vaalit lähestyy ja vääristely alkaa. Seppo on ihan itse hyväksynyt kaikki ne säästötoimenpiteet mitä on tehty menevällä valtuustokaudella.

Joka valtuusto vuosi on leikattu terveyspalveluista ja nyt julistaa Seppo Rapo, että Vaasan terveyspalvelut kuntoon. Hän sanoi jopa kirjoituksessaan, että seuraavan valtuuston on lisättävä lääkärinvirkoja.

Ei varmaankaan kukaan asukas Vaasassa vastusta, jos terveyspalvelujen laatua ja saatavuutta parannettaisiin. Mutta kokoomuslaisten linja on, että kunnan ei saa tuottaa palveluja, vaan niiden tuottaminen pitää siirtää yksityisitselle pääomalle.

Nyt näyttää siltä kun vaalit lähestyy siirtyy kokoomus reilusti "vasemmalle" ja yksityistämisestä puhuminen jätettään vaalien jälkeiseen aikaan.

Kunnallisvaalien läheisyys ei vaikuttanut oikeiston intoon nostaa terveyskeskusmaksuja

Vaasan sosiaali -ja terveyslautakunnalta hyvä päätös 4.9 oli äänin 7-6, olla nostamatta maksuja. Tässä muutamia päiviä sitten Pohjalaisessa kokoomuslainen Seppo Rapo oli Vaasalaisten terveyspalvelujen parantamisen kannalla, mutta nyt hän äänesti muiden oikeistolaisten kanssa taksojen korotuksen puolesta.
Vasemmisto oli yhtenäisesti korotuksia vastaan. Aika näyttää käveleekö Vaasan kaupunginhallitus lautakunnan päätöksen yli.

Valtiovalta tulee vuoden vaihteessa laskemaan valtionosuuta sosiaali- ja terveysmaksujen korotusta vastaavasti eli painostaa kuntia maksujen korotuksiin. Tällä hallitus yrittää muuttaa kuntapalvelujen rahoitusta maksupainotteiseksi ja murtamaan näin julkistapalvelutuotantoa.

Ei kommentteja: