Vaasassa Vasemmistoliiton valtuutettu Harri Moisio kirjoitti Pohjalaisessa mielipidepalstalla, josta lainausta.
-Kauhajoen karmeat tapahtumat herättävät taas kaikkialla hakemaan syitä ja syyllisiä tapahtuneelle. Rahaa halutaan antaa kouluterveydenhuoltoon, mielenterveystyöhön, psykologipalveluihin ja muilla auttaville tahoille. Hyvä niin, mutta raha ei nyt välttämättä ratkaise tätä ongelmaa.
-yksilökeskeisyys, jossa vain minä on tärkeä, tuhoaa tämän yhteiskunnan. Liian usein kasvatusongelmat yritetään hoitaa rahalla ja mammonalla. Liian monella aikuisella ei ole aikaa lapsilleen. Aivan liian moni lapsi ja nuori harhailee avarassa ja rajattomassa maailmassa yksin ja on valmis imemään vaikutteita pimeästä ja sairaasta aikuisten maailmasta.
Hän ei maininnut mitään yhteiskunnanvastuista? Ei vuodesta 1991 alkaneesta uusliberalistisesta politiikasta, joka on ollut jatkuvaa säästämistä ja peruspalveluiden leikkaamista, viime aikoina jopa yksityistämistä.
Koko Suomi on uusliberalistisen politiikan kautta muuttunut yhteisöllisyydestä tai hyvinvointivaltiosta, jossa kaveria ei jätetä pulaan, konserniksi. Vaasa on myös konserni ”yritys”, joka jakautuu eri tulosalueisiin ja konsernin hallitus kehyksellä pakottaa vuodesta toiseen hallintokunnat hoitamaan palvelut pienenevillä resursseilla.
Esimerkiksi koulut painivat jatkuvassa resurssipulassa. Joten ei ole ihme kun kokoomuslainenkin kovasti kehui vasemmistoliiton valtuutettua vaaliblogissa.
Myös Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen oli samoilla linjoilla TV uutisissa 27.9, että rahaa on, mutta se ei turvattomuuteen eikä Kauhajoen kaltaisia tapahtumia estä. Vaan sysäsi vastuun ihmisille itselleen, eli katosokaa mitä kaveri tekee sanoi Katainen.
Oikeistolainen yhteisöllisyys ei ole sama, kuin on kunnan asukaiden tai vasemmistolainen yhteisöllisyys.
Yksilökeskeisyys on yhteiskunnallinen ilmiö, joka tietenkin näkyy myös yksittäisissä ihmisissäkin. Emme elä missään tyhjiössä, ihminen on yhteiskunnallinen olio, johon koko ympärillä oleva todellisuus jättää jäljen. Onhan media ja erityisesti kokoomus toitottanut, että jokainen ihminen on omanonnensa seppä.
Olen samaa mieltä Moision kanssa, että vanhempien rooli on keskeinen perheessä. Vastuu omasta jälkikasvusta on ja pysyy. Näin on, mutta nykyinen yhteiskunta tuo kaupallisuuden ja itsekkyyden, jokaiseen olohuoneeseen. Siinä orvanpyörässä kyllä perhe hajoaa!
Vielä kun puolueitakin vaivaa sama yksilökeskeisyys, on vain henkilöitä Harreja, Tapioita, Raimoja mm. Ei siis ole vastavoimaa oikeistolaisuudelle, jonka politiikkaa uusliberalismi on ja kun vasemmistokin on yhtä ja samaa.
Tämä on kuin ilmastonmuutosta vastaan taistelemista, että yhden ihmisen voimat ei riitä markkinavoimia vastaan. Tarvitaan yleisen ja nykyisen politiikan muuttamista!
Mutta sen muuttamiseksi tarvitaan työväenliikkeen kaltaista kokonaisvaltaista ja yhteisöllistä joukkoliikettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti