sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Vaasaan ja Tampereelle kokoomusjohtoinen liittoutuma

Näin siinä sitten lopulta kävi, että SDP ei löytänyt paikkaansa vasemmalta, vaan meni itsekkäästi oikeistonhelmaan. Oikeistopuolueet (kokoomus, RKP, kristilliset, keskusta ja SDP) muodostavat kolmenkymmenen yhdeksän valtuutetun ryhmän Vaasan valtuustoon neljäksi vuodeksi.

Ryhmä 12 (Vasemmistoliitto, vihreät, provaasa ja perussuomalaiset) muodostavat kahdentoista valtuutetun ryhmän, vastavoimaksi kokoomusjohtoiselle ryhmälle.

Kokoomusvetoinen ryhmä on tehnyt myös yhteisiä poliittisia tavoitteita nelivuotiskaudelle.
Yksi tavoite on vetää myös ryhmä 12 mukaan oikeistolaiseen politiikkaan, johon liittyy toinen tavoite saada asiat menemään läpi valtuustonkokouksissa vähin puhein.

Tampereella on muodostumassa XL-ryhmä (kokoomus, RKP, keskusta, vihreät, kristillisdemokraatit ja sitoutumattomat). Vasemmistoliitto oli alussa menossa tähän ryhmään, mutta kokouksessaan ryhmä irtautui äänin 5-3. Vasemmistoliitolla on nyt Tampereella aitoa halua
vasemmistoyhteistyöhön.

Vasemmistovetoiseen ryhmään tulisivat (SDP, Vasemmistoliitto, SKP ja perussuomalaiset).
Perusuomalaisten ryhmässä on 2000 ääntä saanut Koukkuniemen sairaalan oloista kantelun tehnyt sairaanhoitaja Laila Koskela.

Surullista oli se, että Tampereella vihreät toisin kuin Vaasassa menivät kokoomusvetoiseen ryhmään.

Kokoomus jyrää nyt värittömällä, virkamiesmäisellä ja taloudellista johtamista korostavalla bisnes linjallaan kuntapolitiikassa. Tähän liittyen on tärkeää, että kunnalliset asiat politisoidaan ja tuodaan kunnanasukkaiden näkökulma esiin.
Vasemmisto liittoutuma on nyt kunnanasukkaiden etujen vartijana erityisen vaativassa asemassa. Jatkuuko säästö ja leikkauspolitiikkaa edelleen seuraavat neljä vuotta? Jatkuuko kunnallisten palveluiden kaupallistaminen, yksityistäminen ja bisnesmäinen kunnanjohtaminen edelleen.

Tampere on nousemassa esimerkiksi koko vasemmistolle ja heidän liittolaisilleen.

Ei kommentteja: