maanantai 20. huhtikuuta 2009

Suomella pienenä maana isot mahdollisuudet Venäjän ja Kiinan yhteistyössä pelastua kapitalistisen talouden kriisistä

Suurenrahan mediaa edustava MTV uutisoi Venäjän presidentti Dmitri Medvedev vierailun aikaan ykkösasiana tonttiasiat. Suomalaisten pitäisi saada ostaa Venäjältä myös tontteja ja huviloita. Ei niitä huviloita ja tontteja tavalliset työläiset ostaisi, vaan suomalaiset kapitalistit. Niin kun nyt ei olisi tärkeämpiäkin asioita keskusteluun Venäjän kanssa, kun työttömyys edelleen jatkaa maassamme nousemistaan.

Helsingin yliopistolla Medvedev oli nostanut puheessaan keskiöön Venäjän esityksen uudeksi eurooppalaiseksi turvallisuussopimukseksi. Medvedev oli korostanut puheessaan myös Suomen ja Venäjän kauppasuhteita. Mutta ilmeisesti nämä asiat eivät kelvanneet MTV:lle, vaan MTV korosti mökkikauppoja ja tontteja.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev puhe kuvasi sitä, että Venäjä ei koe kapitalistisen maailman ja myös Suomen talouskriisiä ongelmanaan. Medvedev ei ollut puheessaan sanonut sanaakaan finanssimaailman talouskriisistä.

Toisaalta tällä hetkellä Kiina ja Venäjä ovat nousseet johtaviksi talousmahdeiksi maailmassa. USA:n asema on hiipumassa ja se on riippuvainen Kiinan lainapääomasta ja ilman sitä USA olisikin pulassa.

http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/

Ei kommentteja: