perjantai 25. kesäkuuta 2010

RKP:n valtuutetulle Nordmannille ei sovi yksivaltias edustukselliseen demokratiaan


Håkan Nordman (rkp) edustaa juuri niitä poliittisia arvoja mitä vasemmiston erityisesti pitäisi edustaa kaupunginjohtamisessa. Nordman sanoo Pohjalaisessa 25.6, että poliittisilla luottamushenkilöillä tulee olla valta päätöksenteossa Vaasassa. Nordmannin mukaan ne ovat myös keskeiset kohdat kuntalaissa.

Uusijohtamismalli merkitsee virkamiehen Markku Lumion (kok) kaupunginjohtajan vallan vahvistumista.

Nordman aivan oikein on huolissaan kokoomuksen vallan kasvusta Vaasassa ja hän korostaa vielä, että nyt Lumio on yhden puolueen (kok) asiamies. Uusi johtamismalli edustaa ja vie virkamiesjohtamiseen, joka syrjäyttää poliittisen vallan, toteaa Nordman.

Lumion tyyli puhutella valtuutettuja ei miellytä ollenkaan Nordmannia, kuten ”pulinat pois”. Kaupunginjohtaja ei ole komentaja vaan enemmänkin palvelijaa sanoo Nordman.

Nordman on myös huolissaan työnjaosta virkamiesten ja luottamushenkilöiden välillä.
Valtuusto on kaupungin korkein päättävä elin ja valtuustonpuheenjohtaja korkein henkilö. Vasta kolmantena tulee kaupunginjohtaja.Nordman on aivan oikeassa, että uusijohtamismalli vie entistäkin enemmän yritysmäiseen valtaan kunnallisessa demokratiassa.

Nordman ottaa esille sen mikä on oleellista edustuksellisessa demokratiassa, että virkakoneisto on poliittisten luottamushenkilöiden avustajia ja vievät poliittisia päätöksiä käytäntöön.

Yllättävänkin selvää asiaa Nordmannilta, johon on syytä yhtyä koko vasemmiston Vaasassa.

Ei kommentteja: