maanantai 9. helmikuuta 2015

Taisteleva vasemmistolainen liike muuttaa vallitsevan nykymenon myös Suomessa


Suomi tarvitsee vastaava muutosta politiikkaan kuin nyt Kreikkaan tuli. Tulevat eduskuntavaalit ovat mahdollisuus valitsevan politiikan muuttamiseksi. Suomessa harjoitettu politiikka on ollut jo vuodesta 1990 alkaen kansaa kurjistavaa.
Julkisia palveluja on supistettu ja yksityistetty. Suomessa rahavallalla sekä yksityisillä pankeilla on rahaa holvit pullollaan. Mutta omallatyöllään elävillä työläisillä ei mene hyvin, työttöminä on jo yli 300 000 ihmistä. Valtaeliitti jälleen kerran yrittää huijata Suomen kansaa tulevissa vaaleissa ja sen jälkeen edelleen jatkaa nykyistä kurjistamispolitiikkaa.

Nykymeno ei muutu äänestämällä nykyisiä hallituspuolueita. Toisaalta myös vasemmistoliittokin edelleen haluaa mukaan oikeistolaiseen kansankusetukseen. Toisaalta myös Keskustapuolue lupailee edelleen säästöjä -ja leikkauksia julkisiin palveluihin. Suomessa eduskuntavasemmisto on jo vuosia ollut erityisesti kokoomuksen vietävänä.
Tämä on sitten tarjonnut tilaa suomalaiselle äärioikeistolle, joka on ollut “oppositiossa” nykyiselle menolle maassa. Suomesta on Euroopan vasemmiston yhteistyössä mukana SKP ja Vasemmistoliitto. Mutta vasemmistoiitto silti kulkee omia teitään oikeistoeliitin helmassa Suomessa. Suomessa tulee vasemmiston ja punavihreiden lähteä yhteiseen poliittiseen yhteistyöhön oikeistokomentoa vastaan. Tässäkin näyttää naapurimaa Ruotsi hyvää mallia.

Tulevissa vaaleissa pääkysymys on poliittinen vaihtoehto nykymenolle. Oikeistolla sitä ei ole, joten vasemmistolla on näytön paikka. Oikeistopuolueet lupaavat lisää kurjuutta suomen kansalle, jo ennenvaaleja. Oikeiston röyhkeys julkisensektorin ja julkistenpalveluiden heikentämisessä on jo rikollisluonteista.
Äänestäjien tuleekin antaa vastaava tyrmäys kokoomusvetoiselle politiikalle, kuin Kreikan kansa antoi EU-kurjistamispolitiikalle ja omanmaan oikeistolaisille vaaleisssa. Politiikkaan on siis saatava politiikkaa, jota kansakin ymmärtää. Kansanedustajien tulee olla kansanedustajia eikä “asiantuntijoita”

Ei kommentteja: