sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Oikeistolainen komento jatkuu niin pitkään kuin eduskunta vasemmisto ja SAK sitä tukee

Perussuomalaisten pomo Soini oli aamu TV:ssä. Suomessa on erikoinen tilanne parlamentissa ja muutenkin puoluepolitiikassa. Suomesssa kun ei ole yleisessä mielipiteessä oikeistoa eikä vasemmistoa. Valtamedia ohjaa trolleineen mediansisältöä. Puolueita ei luokitella oikealle eikä vasemmalle näkyvästi. Toisaalta myös ideologinen ja aatteellinen puoli jää taustalle.
Soini paalutti itsensä ja Perussuomalainen puolueen keskustaan. Viime vaaleissa Soini julisti populistisesti puolueen olevan työväepuolue ilman sosialismia. Euroopassa vastaava puoluen sijoitetaan äärioikeistoon sekä kansallismielisiin. Toisaalta sen ymmärtää kun tutkii maamme historiaa, joka on ollut vuoden 1917 jälkeen vahvasti oikealla, aina vuoteen 1944 asti ja vain oikeisto demarit olivat edustettuna parlamentissa.
Radikaalinen vasemmisto ja kommunistinenpuolue oli kielletty. Kommunisteja vangittiin ja vainottiin heidän mielipiteiden johdosta.

Tällä hetkellä ei parlamentissa ole todellista vaihtoehtoa oikeistolaiselle politiikalle. Vaihtoehtona on äärioikeisto siis Perussuomalainenpuolue. Erityisesti kokoomuspuolue on vallankahvassa juuri äärioikeiston tuella. Toisaalta myös eduskunta vasemmistonkin tuki uusoikeistolaiselle politiikalle auttaa kokoomusta pysymään vallankahvassa.
Kun edelleen maamme on luokkayhteiskunta, rahavalta voi siis jatkaa kansan kusetusta, kun todellista vaihtoehtoa ei ole.
Työväen-kansanliike olisi se voima, joka murtaisin oikeistolaisen komennon tässäkin maassa.
Mutta myös vaaleissa äänetys prosentitkin nousisivat, eikä juurikaan kansalaiset jättäisi äänestämättä. Aikoinaan pelkkä punainenviiva riitti osoittamaan puolueen olevan kansan asialla. Työväenliikkeen pitää olla itsenäinen valtiosta ja oikeistolaisista puolueista. Mutta myös kapitalistisen yhteiskunnan rakenteista.

Mutta selvää on myös se, että pelkkä parlamenttaarinen edustus ei riitä saamaan kansantahtoa toteutumaan maan politiikassa. Tarvitaan siis ulkoparlamenttaarista joukkoliikettä. Tähänkin toimintaan löytyy valmisorganisaatio työväenliikkeeltä. Itsenäinen työväeliike kykenee myös ulkoparlamenttaariseen toimintaan. Vaihtoehto nykymenolle on siis olemassa se vain tulee ottaa käyttöön.

Ei kommentteja: