lauantai 11. huhtikuuta 2015

SKP:n Pohjanmaan piirin eduskuntavaaliehdokkaat Kokkolan torilla

Olimme tänään Kokkolassa torilla. Kansaa oli runsaasti aamusta iltapäivälle asti. Nyt on jo toiset vaalit kun yleisötilaisuudet eivät vedä kansaa. Niissä ovat vain ehdokkaat eri puolueista paikalla. Äänestäjiä eivät nämä tilaisuudet juurikaan kiinnosta. Tältä osin parlamenttaarinen järjestelmä on syvässä kriisissä. Vielä jos äänestysprosentit jäävät alle 50 prosenttin on kansan tyytymättömyys parlamentarismiin ja puolueisiin vahvaa.

Yleinen keskustelun aihe torilla oli sosiaaali, terveyspalvelut ja työttömyys. Kun nyt sitten muistelee mennyttä eduskunta kautta on juuri kansalaisten yhteiskunnallisia palveluja leikattu ja jopa yksityistetty. Samoin palveluiden saatavuus on heikentynyt. Eli se tyytymättömyys mikä torikeskustelussa tuli esiin on aiheellista.
Eduskuntapuolueet nyt jo ennen vaaleja julistavat uusia leikkauslistojaan. Ei siis ole ollenkaan ihme se tyytymättömyys eduskuntapuolueisiin kansankeskuudessa mikä torillakin tuli esiin.

Olisi nyt toivottavaa, että se näkyisi niiden puolueiden osalta, jotka eivät ole nykyistä kuripolitiikkaa toteuttaneet tai olleet siinä mukana.
Muuten kansan toiveet eivät toteudu, vaan kurjistaminen vain jatkuu.
Kreikassa kansan tyytymättömyys toteutui aina maan hallitukseen asti. Maassa on nyt kansan toiveiden mukainen hallitus ja kuripolitiikka loppui siihen.

Suomessa vain on eduskuntavasemmisto leikkaajien joukossa. Siinäsuhteen tilanne suomessa on kovin outo. Koska vasemmiston tulee edustaa työtätekevää kansaa ja sitä nimen omaan kansa odottaa.
Suomen kommunistinen puolue edustaa vastavoimaa nykyiselle kurjistamispolitiikalle. Eli olemme mukana euroopanvasemmiston yhteisessä politiikassa, jossa myös Kreikankin vasemmisto on mukana.

Ei kommentteja: